ЛЪСНАХА ИМ ЗАВИСИМОСТИТЕ: Аркадаш на Доган заложил вълчи капан - българска община потъва с 3,5 милиона заради боклук

Епицентър

ЛЪСНАХА ИМ ЗАВИСИМОСТИТЕ: Аркадаш на Доган заложил вълчи капан - българска община потъва с 3,5 милиона заради боклук

127860
преди 4 часа
ЛЪСНАХА ИМ ЗАВИСИМОСТИТЕ: Аркадаш на Доган заложил вълчи капан - българска община потъва с 3,5 милиона заради боклук
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Бившият кмет Хасан Азис е вкарал Кърджали във вълчи капан. Общината потъва във финансова дупка заради боклука със скорост 3,5 млн. лева годишно. Тези скандални разкрития какви ги е вършил аркадашът на Доган, направи кметът Ерол Мюмюн, докато в същото време продължават проверките за това какво се е случвало в Общината през последните 20 години.

препоръчано

“Когато Хасан Азис стъпва в първия си мандат, Кърджали е със задължения по-малко от 2 млн. лева. Когато си тръгва след пет мандата, Общината е със задължения от 61 млн. лева. Голяма част от тях са заради неизгодните договори за сметосъбирането“, посочи Ерол Мюмюн, предава "24Родопи“.

През 2013-2014 година Азис сключва договор за 24 млн. лева с компанията на Румен Гайтански-Вълка.

“Това означава 4,8 млн. лева на година при приход от такса смет в размер на 3,8 млн. лева. Още тогава Кърджали затъва с по милион годишно, като в същото време има задължения и към предишната фирма за сметопочистване. Следва нов 5-годишен договор с “Грийн партнърс“ за 30 млн. лева. Тоест, по 6 млн.лв. на година при приход от 4,3 млн. лева или затъването вече е с 2 млн. лева годишно. В същото време са фактурирани суми за експлоатация на два събирателни центъра в града, които не са действали за този период. Там потъват 1,635 млн. лева. В края на мандата, преди да е изтекъл договорът, е сключен нов 5-годишен, с дата 2 октомври 2023 година. Той е на стойност 38,1 млн. лева. Или по 7,62 млн. годишно при приход не повече от 6 млн. като прибавим и отчисленията по Закон, то финансовата дупка е в размер на 3,5 млн. лева годишно“, посочва Мюмюн.

Кметът на Кърджали допълни, че се прави всичко възможно да се намери решение тази дългова спирала да бъде преустановена и то да не включва драстично увеличение на такса смет.

“Преговорите със сметопочистващата фирма не са никак приятни и лесни“, допълни Ерол Мюмюн. Но пък е категоричен: Кърджали ще излезе от вълчия капан, а в края на мандата, финансовата среда в Общината ще бъде подобрена.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 58
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК