ЛЪСНА ЗАВЕРАТА: Човек на Румен Радев приюти телевизията на Корнелия Нинова – агентът на ДС Васил Василев сред основните спонсори в кампанията на президента

Политика

ЛЪСНА ЗАВЕРАТА: Човек на Румен Радев приюти телевизията на Корнелия Нинова – агентът на ДС Васил Василев сред основните спонсори в кампанията на президента

173321
на 04.01.2019
ЛЪСНА ЗАВЕРАТА: Човек на Румен Радев приюти телевизията на Корнелия Нинова – агентът на ДС Васил Василев сред основните спонсори в кампанията на президента
Автор:   ПИК

Заверата за дестабилизация на държавата преди европейските и местни избори тази година ще има официално телевизионен канал. Това стана ясно, след като лъсна фактът, че червената БСП Тв е приютена в централата на един от главните спонсори и лица на инициативния комитет в кампанията на президента Румен Радев – Васил Василев.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Бившият агент на ДС е отпуснал срещу символичен наем помещения на лидерката на партията Корнелия Нинова, за да настани там пропагандния орган на опозицията, както ПИК разкри (ВИЖТЕ В ОЩЕ ПО ТЕМАТА). Като се имат предвид тесните му връзки с Радев обаче, отсега е ясно, че медията ще обслужва не само интересите на социалистите, но и на президента, който дори новогодишното слово по БНТ използва най-безскрупулно за политическите си цели.

Василев отдавна е близък на червената идея и то по семейна линия, тъй като е сред соцбароните на комунистическия режим. Преди няколко години лъсна фактът, че е ОРОН /оперативен работник на обществени начала в Първо главно управление на ДС/. Това става ясно от ЗАПОВЕД №19, 29.06.1989 г.”

„Привличам за оперативен работник на обществени начала (ОРОН) за отдел 03, ПГУ-ДС Васил Панайотов Василев, на задгранична работа като кореспондент на КТР в Париж, с месечно възнаграждание 80 (осемдесет) щатски долара, считано от 1.06.1989 г.

Препис от заповедта да се даде на отдел „Секретариат”, отдел „Кадри”, служба ФС при ПГУ-ДС и отдел 03, за сведение и изпълнение.

Началник ПГУ-ДС, ген.-лейт. Вл. Тодоров“ /Архив на КРДОПБГДСРСБНА, ОРОН-и 1989 г., ф. 9, оп. 5, а.е. 464, л. 19/

Васил Василев е от най-ортодоксалните комунисти, любим журналист на Петър Младенов, член на предизборния щаб на БКП през 1990 г., когато се направиха най-големите изборни измами. През 1992 г. финансовият министър в правителството на СДС Иван Костов разрешава на фирмите „Братя Василеви“ и „Б.Н.К.“ /фирмата на неговия близък приятел и бъдещ съветник по спорта след 1997 г., кадровия служител от ДС Веселин Балевски/да търгуват с петрол и петролни продукти на територията на ГКПП „Калотина“.

Десет години по-късно името лъсна и в гигантският скандал „Петрол-храни“. В заключителния доклад на комисията на комисията на ООН, оглавявана от Пол Волкър, разследваща злоупотребите по хуманитарната програма на ООН за Ирак ‘‘Петрол срещу храни‘‘, посочи, че БСП е получила 3 млн. барела иракски нефт в нарушение на наложено ембарго. Изводите потвърдиха съобщенията във в. ‘‘Ал Мада‘‘ от 2004 г.

Програмата започва от 1991 г. и продължава до 2003 г. За БСП са били отредени общо 8 млн. барела, от които са доставени малко над 3 млн. Според таблица към доклада доставките са осъществени през две компании – „Братя Василеви“ и „Машиноимпорт“. Върхът на пародията бе, че съдружник на Васил Василев във фирмата "Human Power" беше Асен Агов - член на парламентарна комисия, която от българска страна трябваше да разследва скандала "Петрол-храни"!

Същият този човек бе основен двигател и на кампанията на Румен Радев, а сега осигурява подкрепа на телевизията на Корнелия Нинова. Малцина помнят сагите му от миналото, които са потънали подобно на далаверите на Нинова в „Техноимпекс”, вместо да бъдат обречени от правосъдната система на полагащите им се наказания.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 18
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК