Любен Дилов: Ако Борисов излезе от политиката, Радев ще осиротее, защото няма да има срещу кого да размахва юмрук

Акценти

Любен Дилов: Ако Борисов излезе от политиката, Радев ще осиротее, защото няма да има срещу кого да размахва юмрук

141589
на 21.04.2021
Любен Дилов: Ако Борисов излезе от политиката, Радев ще осиротее, защото няма да има срещу кого да размахва юмрук
Автор:   ПИК

Всеки иска да се сбие със силния. Защото иначе не е интересно. Ако Борисов излезе от политиката, президентът Радев ще осиротее - защото няма да има срещу кого да размахва юмрук. Това заяви пред Би Ти Ви депутатът от ГЕРБ Любен Дилов.

препоръчано

"Не сме един против друг със Слави", отбеляза той, коментирайки отношенията си с бившия си колега и приятел от "Ку-Ку" и добави: "Има доста адреналин останал след изборите. Но това винаги го е имало във всеки парламент и го прави едно шарено и пъстро място. Парламентаризмът се завърна".

"По-добре хората да се сбият в парламента, отколкото на улицата. Аз не съм работил в нажежена атмосфера досега и не мисля, че ще е по-страшно от друг път", отбеляза той и допълни: "Извън този симпатичен театрален екшън, в крайна сметка действащите лица - едни си дават сметка, другите очевидно не - че протакането и бавното отиване на предсрочни избори не е най-добрият вариант за зрителите". 

"Аз съветвам господин Трифонов - ако ние не успеем да съставим кабинет, той да състави кабинет, за да не отиваме веднага на нови избори. Извън злобата на дните нека си дадем сметка, че става дума за харчене на време, което никой няма да ни възстанови. Хайде да не го хабим", заяви той.

Любен Дилов посочи, че в зависимост от това дали ще има разговори с ИТН, ГЕРБ/СДС няма да бавят връщането на мандата.

Той заяви, че Борисов е бил извикан в парламента, за да дава обяснения за Плана за развитие и устойчивост е извикан там за шоу: "Смятате, че го е страх ли? Просто питайте го дали го е страх. И какво щеше да се случи, ако беше отишъл? Те просто го искаха там, за да могат да се изправят един след един и да правят политически декларации. Това е еротиката на властта - тя се демонстрира чрез излишък на власт".

"Защо трябваше да викат Борисов и да се прави панаир, след като утре могат да влязат в Министерски съвет и да видят какво има във всичките чекмеджета там", коментира още Дилов.

На съмненията на Нинова, че спешната операция на Бойко Борисов е била "трик", той заяви: "След малко ще вечерям и не искам да си развалям вечерята с госпожа Нинова. Тъпо е да се говори така". 

Според Дилов ГЕРБ е едно "голямо гравитационно тяло, което няма как да остане в пространството и да не предизвиква явленията, които едно голямо гравитационно тяло предизвиква". "Ако има скорошни предсрочни избори, много бързо ще се види каква е тази тежест", заяви той и прогнозира, че при евентуални такива избори гласовете за ГЕРБ ще бъдат много повече", коментира Дилов. 

Сподели:
Бомба x
СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миро от Биг Брадър строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си САМО В ПИК TV: Миро от "Биг Брадър" строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си
ново
Днес: 41
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това