Любимка от служебните правителства на Румен Радев коли и беси в Министерски съвет на Янев - назначена незаконно, докато ръководи партия "Републиканци.бг"

Епицентър

Любимка от служебните правителства на Румен Радев коли и беси в Министерски съвет на Янев - назначена незаконно, докато ръководи партия "Републиканци.бг"

127229
на 18.06.2021
Любимка от служебните правителства на Румен Радев коли и беси в Министерски съвет на Янев - назначена незаконно, докато ръководи партия Републиканци.бг
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Мистериозна любимка на служебните правителства на Румен Радев коли и беси при служебния премиер Стефан Янев и върти кадрова метла в министерството на отбраната. При това дамата е в остро нарушение на Закона за държавния служител, тъй като е в ръководството на политическа партия "Република.бг", както сочи регистърът от 2013 г., което е строго забранено от нормативния акт. И като такава тя е отбелязана и в Агенцията по вписванията.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Дамата се казва Румяна Станимирова и е директор на пресцентъра на военното ведомство, назначен от второто служебно правителство на Радев. Тя е заемала същия пост и в първото му служебно правителство на Огнян Герджиков.

Станимирова обаче е засечена от служителите във Министерството на отбраната да изнася съмнителни документи, за които се чудят дали не са секретни, към служебния премиер Стефан Янев. Тя е засичана почти всеки ден да влиза с Министерския съвет с папки и да прекарва часове при Янев, разказаха пред ПИК свидетели на честите и посещения на "Дондуков" 1.

Поради близките си отношения с Янев Станимирова му давала и съвети за медийното му поведение. Стратегията й била той сам да води пресконференциите си и да контактува лично с журналистите по време на тяхното провеждане, за да прилича на Бойко Борисов, който винаги се справя сам с журналистите.

Назначената за шеф на пресцентъра на служебния кабинет Соня Момчилова, по-известна като авторката на лирични парчета като "Ще ти спукам гъза", "Ръгай чушки в боба" и "Шат на патката главата" била елиминирана от пряка работа с Янев, заради което и медиите не са я зървали. А в службата й царяло огромно напрежение и недоволство заради нашествието на Станимирова и ежедневните и посещения при служебния премиер.

В същото време напористата и облагодетелствана дама разнасяла списъци за уволнения, споделиха пред ПИК пък от военното ведомство. И директно се позовавала на искането на Румен Радев въпросните хора да бъдат отстранени. Там обаче започнали да се съмняват в твърденията й, тъй като установили, че такова искане например за контраадмирал Валентин Гагашев няма, както твърдяла тя.

И в това министерство са пропищели от Станимирова заради непрекъснатите интриги, която въртяла между служителите на различни нива. Там са твърдо убедени, че тя е само пощенска кутия за имената на хората, които трябва да бъдат уволнени и те са й диктувани от друг, но не знаят кой може да е той. Само са установили, че нейният баща също е бивш генерал.

Както ПИК съобщи, с кадровата сеч в службите за сигурност и МВР се занимава лично бившият служител на РУМНО ген. Стоимен Стоименов, чиито личен избор е и Бойко Рашков. Не е известно дали Станимирова не изпълнява негови поръчения и във военното министерство по генералска линия.

При всички случаи Румяна Станимирова е заемала и заема поста на директор на пресцентъра на Министерството на отбраната в разрез със закона, тъй като е в ръководството на политическа партия "Република.бг", което е строго забранено от закона. Не се знае дали по този въпрос е попълнила документи с невярно съдържание, което също е наказуемо от закона.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Първи парламентарен контрол на служебното правителство - БСП пита Главчев за Бузлуджа (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Първи парламентарен контрол на служебното правителство - БСП пита Главчев за Бузлуджа (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 67
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК