Вход
София
Времето в София -2 o C

Любо Геджев пред ПИК: Абу Даби ми даде развитие, което в България е невъзможно

Любо Геджев пред ПИК: Абу Даби ми даде развитие, което в България е невъзможно

на 11.11.2012
12099
1
Любо Геджев пред ПИК: Абу Даби ми даде развитие, което в България е невъзможно

Любо Геджев продължава да развива любимия си спорт – „бразилското джиу-джицу” вече и зад граница. Въпреки че през последните месеци световният шампион се поизгуби от родното полезрение, ПИК успя да го хване натясно чак в Абу Даби. Там родната ни звезда работи в няколко направления - директор е на местната федерация по джиу-джицу и паралелно с това е технически мениджър в компанията Palm Sports. Последната му задача пък е свързана с най-голямото световно ММА състезание "Abu Dhabi Warriors FC". Вижте какво сподели бившият изпълнителен директор на  „Real Pain” пред ПИК за живота си в чужбина, новите предизвикателства и други интересни теми.

Интервю на Иван Атанасов

- Любо, разкажи за новия проект, наречен Abu Dhabi Warriors FC, за който отговаряш ?

- Запoчнахме с тази платформа наскоро, турнирът е в моята сфера, изцяло свързан с ММА. Като състезанията "Pride" и тук боевете са в ринг, а не в клетка. Привличаме най-добрите бойци от различни държави, без да се стремим да промотираме някого поотделно. За съжаление още няма българи, но не е изключено занапред да се появят. Първото ни събитие се проведе на 2-ри ноември и беше изключително успешно. Пристигнаха бойци от 13 държави, пълна зала, а по същото време се проведеждаше кръг от Формула 1. Имахме малко над 100 000 посещения на страницата, защото го предавахме пряко и онлайн. Всички останаха очаровани и вече планираме следващият турнир да се проведе през февруари.

- Вече над 1 година си в Абу Даби. Свикна ли изцяло с живота в страната ?

- Живял съм тук общо 7 години. Това е вторият ми дом, така че не просто съм свикнал, напротив, настъпих в още по-дълбоки води и тук се чувствам на мястото си. България никога не би ми предоставила такава възможност за развитие, особено в тази сфера.

- Мислиш ли да се връщаш и да подновиш състезанията на "Real Pain club", както и да създадеш нови школи по джиу-джитсу ?

- Не мисля изобщо да се връщам, тъй като дейността ми в България е нищожна в сравнение с тази, в която съм въвлечен тук, от гледна точка на мащаба на работата. Разбира се, финансовото сравнение също е немислимо. В Абу Даби, реално погледнато имам висок стандарт на живот, а в родината постоянно се сблъсквам с вечните дребни парични затруднения. Освен това, този спорт не може да намери такова развитие в България, ние сме изключително малка държава, почти не съществуваме на световната карта. Няма брой на трениращи, няма условия за развитие и най-вече, трениращите не са подготвени достатъчно добре, искат бързи резултати и популярност, а не, реално това, което биха постигнали с години упорит труд. Редки изключения като Росен и Румен (Димитрови, б.а.) могат да потвърдят.

- Има ли шанс България поне да домакинства на "Abu Dhabi Warriors" ?

- Едва ли, никой там не оценява хубавите неща, хората мислят само за минусите.

- Още ли се състезаваш активно ?

- Нямам време да се готвя за състезания, а и мениджърската работа ме влече много. С натрупването на отговорностите ставам все по - зает. От сутрин до вечер, всеки ден.

- Защо силовият спорт в България често излиза от рамките на спортсменското поведение и влиза в криминалните хроники ?

- Заради естеството на спорта, живота в България, борбата за оцеляване и безпаричието. Силовите мъже надделяват. Съвсем естествено, и не само там, а и на много други места по света.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 20524
архив

- Много е приятно да знам, че липсвам на хората... Където и да ида, все ми казват: "Само ти ни липсваше!".

x
ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов: Не искам да чувам за проблеми със заплащането на медиците от първа линия (ВИДЕО)
x
"Джобните" гаджета никога не бива да носят тези дрехи
x