Лют спор между Костадинов и кмета на Добрич, прекъснаха заседанието на общинския съвет

Политика

Лют спор между Костадинов и кмета на Добрич, прекъснаха заседанието на общинския съвет

30835
на 11.06.2024
Лют спор между Костадинов и кмета на Добрич, прекъснаха заседанието на общинския съвет
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Общинските съветници на Добрич приеха Общинска стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в Община град Добрич (2024 – 2026 г.) и Годишен план на дейностите за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в Община град Добрич (2024 – 2025 г.) на свое заседание днес. 

препоръчано

Основни принципни постановки, които са заложени в стратегията, са гарантиране правото на всяко дете и ученик на достъп до детска градина и училище, най-близки до неговото местоживеене, и до качествено образование; гарантиране достъпа на всяко дете или ученик до подкрепа за личностно развитие в зависимост от неговите индивидуални потребности; прилагане на диференцирани педагогически подходи в съответствие с интересите на детето и ученика, стимулиращи неговата мотивация, съобразени с възрастовите и социални промени в живота му и адаптирани към способността му да прилага усвоените компетентности на практика, предаде БТА. Включени са и други постановки, които са свързани с процеса на приобщаващото образование съобразно с потребностите на децата и учениците и в зависимост от спецификата на обществения живот. 

По време на разглеждане на докладната в залата се изказа и председателят на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов. Той се обърна директно към кмета Йордан Йорданов, като каза, че е цинично той да говори за тази стратегия за личностно развитие в един от западналите градове в България. „Закрихте училище - това не е оптимизация и подкрепа на личностното развитие на децата. Вижте си града в какво го превърнахте, вие сте виновен, защото сте избран мажоритарно. Вие убивате града, ужасяващо е това, което правите с Добрич, изгонихте хората”, каза още Костадинов.

Общинските съветници поискаха почивка, тъй като се стигна до лични нападки и размяна на реплики между част от съветниците. След почивката кметът Йордан Йорданов отговори, че най-доброто нещо, което е направил, е било да уволни Костадинов като директор на Регионалния исторически музей. „Такъв човек няма място в управлението на културни институти в нашия град“, каза още кметът. Лидерът на „Възраждане“ репликира, че това е лъжа и той сам е напуснал. 

Общинските съветници поискаха темата да се върне към стратегията, след което я приеха.   

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да променят отношението си към колегите, Везните да очакват конфликти с близките САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да променят отношението си към колегите, Везните да очакват конфликти с близките
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Атанас Зафиров с първи думи, след като пое БСП от Нинова (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Атанас Зафиров с първи думи, след като пое БСП от Нинова (ВИДЕО)
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК