Вход
София
Времето в София 0 o C

ЛЮТ СПОР: Проф. Константинов и Цветозар Томов кръстосаха шпаги - кой може да манипулира машинното гласуване

ЛЮТ СПОР: Проф. Константинов и Цветозар Томов кръстосаха шпаги - кой може да манипулира машинното гласуване

на 16.09.2020
57079
0
ЛЮТ СПОР: Проф. Константинов и Цветозар Томов кръстосаха шпаги - кой може да манипулира машинното гласуване
Автор: ПИК
16.09.2020
0
57079

Във всяка секция над 300 избиратели ще има и възможност за гласуване с бюлетина и машина. Не виждам какво ги притеснява. Това заяви пред Би Ти Ви проф. Михаил Константинов на въпрос въвеждането на машинното гласуване.

В предаването взе участие и бившият член и говорител на ЦИК Цветозар Томов. "Въпросът е или въвеждаме машинното гласуване, или не ги въвеждаме. Машинното гласуване има своите предимства, има недостатъци, има и рискове. Ние трябва да решим дали го прилагаме, или не", обясни той.

"За какво да го предлагаме по този начин това машинно гласуване. 75% от хората ще гласуват с бюлетина, 25% машинно и комисиите пак ще се пулят и ще бъркат протоколите", опонира Томов.

"Във всяка комисия има член на БСП и не могат да станат такива грешки, ако се гледа внимателно", отговори проф. Константинов.

"Самите фирми, които предлагат машини, като минимален срок на доставка дават 4 месеца. Редовните избори са след 6 месеца", добави той.

Михаил Константинов обясни, че отпада предложението половината депутати за Велико Народно събрание да се избират мажоритарно. Депутатите във Велико Народно събрание ще са 400 и ще се избират пропорционално.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 17953
архив

Прибира се мъж след пребиваване в чужбина и гледа къщата достроена с още един етаж, басейн, Мерцедес последен модел в гаража. Промъква се бавно в спалнята и гледа жена му гола, а един спи до нея.

- Този ли вдигна етажа? - пита той жена си.

- Ми той.

- Той ли изкопа басейна?

- Той....

- Той ли ти купи Мерцедеса?

- Той.

- Я вземи го завий, че да не изстине, ма!

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Валери Симеонов приветства новите мерки срещу коронавируса, но има забележки: Детските площадки и басейните са опасни, БСП масово не носят маски в залата (ОБНОВЕНА)
x
Според мъжете има четири типа жени, вижте към кой от тях принадлежите
x