Мазни топчета изплуват на още плажове по Южното Черноморие

Региони

Мазни топчета изплуват на още плажове по Южното Черноморие

16206
на 02.08.2020
Мазни топчета изплуват на още плажове по Южното Черноморие
Автор:   ПИК

В последните няколко дни, след като беше констатиран разлив между Обзор и Иракли, от морето продължават да излизат мазни топчета, макар и не в толкова големи количества, съобщава БТВ.  Мазните бели топчета са изплували и на юг – на Арапя, Корал и по целия Централен плаж на Ахтопол.

препоръчано

Институциите са направили проверка на място в сряда и от Басейновата дирекция са взели проби, но резултатите все още не са готови.

От Морската администрация обясниха, че вероятно кораб, превозвал палмово масло, е измил остатъците от него в морето. Те уточниха, че когато това става повече от 12 мили навътре в морето, това не е забранено.

„Това е поредното безобразие с активното бездействие на държавните институции. Това вещество излиза вече пето денонощие по всички плажове. Световната практика е това нещо да се събере още в морето и да се неутрализира, но в България това никой не го прави“, коментира Атанас Русев от „Да запазим Корал“.  

 

Сподели:
Бомба x
Не заслужава да го обичаш - ето как да спреш Не заслужава да го обичаш - ето как да спреш
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО)
ново
Днес: 304
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това