Вход
София
Времето в София 8 o C

Майка и дъщеря играят задкулисно срещу Ревизоро и кабинета

Майка и дъщеря играят задкулисно срещу Ревизоро и кабинета

на 29.10.2020
108605
0
Майка и дъщеря играят задкулисно срещу Ревизоро и кабинета
Автор: ПИК
29.10.2020
0
108605

Майка и дъщеря правят въртели на министъра на околната среда и водите Емил Димитров - Ревизоро, твърдят служители на ведомството пред ПИК. По време на правителството на Пламен Орешарски беше създадено мега звеното "Главна дирекция Оперативна програма околна среда". До тогава средствата се управляваха от Междинно звено и Управляващ орган, което не позволяваше еднолично управление на средствата. Точно по това време Жанет Жикова е назначена едновременно за началник на политическия кабинет и парламентарен секретар на Министерство на регионалното развитие, а нейната дъщеря Валерия Калчева, е уредена от майка си да започне работа в ГД ОПОС.

Тогава с възмущение на пресконференция през април 2014 Румен Петков направи следното изказване във връзка с назначението на Жанет Жикова: „Назначенията, които прави сегашната власт са по-скандални от тези на ГЕРБ – те отговарят само на критерия „лоялност“ към партийните ръководства и будят дълбоки съмнения за професионална компетентност. При ГЕРБ имаше калинки, сега имаме калинки-стръвници, захапали по два държавни поста.“

Валерия Калчева става директор на ГД ОПОС и ръководител на Управляващия орган. В настоящото правителство, докато министър на околната среда и водите беше Нено Димов - Жанет Жикова беше негов съветник. След ареста на министъра през януари 2020, единственият кадър, който оцеля е именно Жанет Жикова, нещо повече, тя зае длъжността парламентарен секретар на МОСВ. В министерството се говори, че именно тя взема решенията, които дъщеря й прокарва в дирекцията. Те въртят проектите по ОПОС зад гърба на министъра на околната среда и водите Емил Димитров - Ревизоро, твърдят служители.

Възмутени служители споделят, че всичко това става, чрез Биляна Караджова, началник отдел Предварителен контрол и някои верни съратници в него. Явно практиката да се назначават роднини се толерира в министерството, защото и сестрата на Биляна Караджова също работи там. Ревизоро обаче е решен да изгони всички роднини, които се подвизават във ведомството. Така той ще скъса окончателно пипалата на зеления октопод.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 22726
архив

Един мъж ходел да играе голф всеки ден независимо от това какво е времето. Една сутрин тръгнал към игрището. Било студено и решил да се върне. Жена му си била още в леглото и той се съблякъл и сгушил до гърба й. Казал:
- Навън времето е ужасно.
- Да. Можеш ли да повярваш, че глупавият ми мъж отиде да играе голф.

x
САМО В ПИК TV: Изплува тайната и невъзможна любов на Мариан Вълев-Куката (ВИДЕО)
x
11-те правила за връзка тип „просто секс"
x