МАЙКО МИЛА: Фондацията на Белобрадова осъдена да плати на София 8000 лева за кражба на ток

Епицентър

МАЙКО МИЛА: Фондацията на Белобрадова осъдена да плати на София 8000 лева за кражба на ток

70944
на 28.09.2023
МАЙКО МИЛА: Фондацията на Белобрадова осъдена да плати на София 8000 лева за кражба на ток
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

През септември 2020 година служители на „Електроразпределителни мрежи Запад“ ЕАД  са извършили проверка на двуетажна къща, собственост на Столична община, намираща се на улица „Любата“ в столичния район „Лозенец“. Проверяващите констатират случай на непълно отчитане на потребяваната електрическа енергия за периода от април до септември 2020 година на стойност над 7500 лева, пише svobodnoslovo.eu.

препоръчано

Столична община предявява иск към наемателите на обекта – Фондация „Майко мила“ с председател Красимира Хаджииванова да заплати дължимата сума.

Другият създател и основател на фондацията, както и на едноименния сайт е Елисавета Белобрадова, депутат от ДБ.

По делото е изготвена и приета съдебно-техническа експертиза, в която вещото лице е констатирало, че описаните в процесния констативен протокол нарушения представляват нерегламентирано присъединяване към електроразпределителната мрежа и случай на пълно неотчитане на потребената електроенергия през присъединението.

В решението на Софийски районен съд се казва:

ОСЪЖДА „Фондация майко мила“ да заплати на Столична община, представлявана от кмета Йорданка Фандъкова, на основание член 79, ал. 1 ЗЗД сумата от 7556,21 лева, представляваща цената на потребената електрическа енергия.

Решението на съда по делото срещу фондацията, свързана с популярната депутатка от „Демократична България“, е от 5 януари 2023 г. и е изпратено до кмета на София Йорданка Фандъкова лично от кмета на район „Лозенец“ – Константин Павлов, заедно с проект на извънсъдебна спогодба.

Интересното е, че документите показват, че Комитата съгласува лично с подписа си извънсъдебната спогодба между електроразпределителното дружество, Столична община и фондация „Майко мила“, отбелязва сайтът.

В документите е описано, че „Електроразпределителни мрежи Запад“ ЕАД е подало заявление за издаване на заповед за изпълнение на парично задължение, както и искова молба до Софийски районен съд с искане за заплащане на следните суми: главница 7556, 21 лева, лихва 717, 88 лева и разноски в съдебното производство в размер на 445, 48 лева. В резултат Фондация „Майко мила“ признава, че дължи и се задължава да изплати на ищеца описаните суми.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Ето го топ хороскопа на Алена за празничния 11 май - нерешими проблеми връхлитат Везните, Водолеите да подхождат с разум във всичко САМО В ПИК: Ето го топ хороскопа на Алена за празничния 11 май - нерешими проблеми връхлитат Везните, Водолеите да подхождат с разум във всичко
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО СТУДИО НА ПИК TV! Шокиращи подробности за нападението над Колтуклиева на митинга на ПП. Страхил Ангелов: Представете си, ако бях ритнал Цънцарова (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО СТУДИО НА ПИК TV! Шокиращи подробности за нападението над Колтуклиева на митинга на ПП. Страхил Ангелов: Представете си, ако бях ритнал Цънцарова (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК