Майкъл Блумбърг обмисля кандидатура за президентските избори в САЩ

Америка

Майкъл Блумбърг обмисля кандидатура за президентските избори в САЩ

6584
на 08.11.2019
Майкъл Блумбърг обмисля кандидатура за президентските избори в САЩ
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Бившият кмет на Ню Йорк, милиардерът Майкъл Блумбърг, обмисля кандидатура за президентските избори в САЩ. Тя ще бъде издигната от Демократическата партия, съобщава американският вестник The New York Times. 

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Според източници на изданието, Блумбърг възнамерява да се регистрира за първичните избори в щата Алабама, които ще се проведат през март 2020 г. Крайният срок за регистрация на кандидатите изтича в петък местно време.

През март Блумбърг заяви, че след обсъждане е взел решение да не влиза в президентската надпревара. Според изданието милиардерът отново обмисля тази възможност и все още не е взел окончателно решение. Бившият кмет на Ню Йорк е признал пред редица демократи, че може да се включи в надпреварата. От редакцията са категорични, че Блумбърг би бил силен конкурент на бившия вицепрезидент на САЩ Джоузеф Байдън за номинацията на Демократическата партия.
Блумбърг, 77-годишен, бе кмет на Ню Йорк от 2002 до 2013 г. Известен е и като филантроп и основател на едноименната агенция за финансови новини. Милиардерът се смята за един от най-богатите хора в САЩ. Според последните оценки на списание Forbes , състоянието му надхвърля 52 милиарда долара.

Блумбърг бе член на Демократическата партия дълги години, но преди да се кандидатира за кмет на Ню Йорк през 2001 г., той се регистрира като републиканец. През 2009 г. той се включи в надпреварата за трети мандат като независим политик. Миналия октомври се пререгистрира като демократ.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК! Даниел Митов се оттегля (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК! Даниел Митов се оттегля (ВИДЕО)
ново
Днес: 63
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК