Македония: Никой от ЕС не ни помага, не може Гърция да вкарва по 6000 бежанци на ден

СВЕТЪТ ДНЕС

Македония: Никой от ЕС не ни помага, не може Гърция да вкарва по 6000 бежанци на ден

6153
на 23.08.2015
Македония: Никой от ЕС не ни помага, не може Гърция да вкарва по 6000 бежанци на ден
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Македония се справя абсолютно сама с бежанската криза, без никакво съдействие от нито една страна на ЕС и най-малко от страна на Гърция. Това каза македонският министър на вътрешните работи Митко Чавков, който посети граничния пункт край Гевгелия, където гръцките власти организирано всеки ден изпращат по няколко хиляди нелегални имигранти от Близкия Изток.

препоръчано

"И в момента продължава неконтролираното прехвърляне на имигранти от Гърция в Македония. Това е основната причина да не можем да отговорим адекватно на този поток. Необходима е координация с гръцките полицейски сили", каза още Чавков. Той информира, че на граничния пункт Богородица е проведена среща с гръцките полицейски власти, на която са присъствали и полицейските аташета от Сърбия и Гърция акредитирани в Република Македония. Ние призовахме гръцките полицейски структури да предприемат необходимите мерки и да намалят прехвърлянето на имигранти, което на този етап е неконтролирано и не отговора на капацитета на Македония. Очаквам гръцката страна да прояви разбиране. Ние от своя страна осъзнаваме техният проблем с бежанците, но в никакъв случай не може да се смята за решение на проблема те да ни изпращат по 5-6000 души на ден", каза още Чавков и изрази надеждата, че след тези среща ще се стигне до нормализиране на ситуацията. Вътрешният министър съобщи, че в най-скоро време ще бъде изграден специален пункт за регистрация на бежанците, което ще доведе до успокояване на ситуацията в Гевгелия.

Припомняме, че в продължение на месеци Македония търпя масовия приток на своя територия на имигранти от Гърция. В четвъртък, 20 август, обаче правителството в Скопие въведе извънредно положение и изпрати в граничната зона специални сили на полицията и армията в опит да спре потока от хора. Само за последните два месеца в Република Македония са влезли над 44 000 бежанци. Всички те идват от съседна Гърция организирано с автобуси и влакове. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК