Македонското МВнР с остра реакция на изявление на Джамбазки

Балкани

Македонското МВнР с остра реакция на изявление на Джамбазки

14352
на 25.01.2023
Македонското МВнР с остра реакция на изявление на Джамбазки
Автор:   ПИК

Министерството на външните работи на РС Македония осъди остро изявление на евродепутата Ангел Джамбазки, за което съобщи по дипломатически път на Министерството на външните работи на България, се казва в прессъобщение, публикувано на сайта на министерството.

препоръчано

В този случай министерството ще препоръча и на президента да реагира по съответния начин пред своя колега. За това поведение ще бъде информиран и председателят на Европейския парламент с искане за дистанциране, се казва още в изявлението.

"Заплахите, изявленията за заплахи, съобщенията са въпрос, с който се занимават органите за сигурност. Очакваме те да разгледат сериозно последните изявления на Джамбазки и да вземат подходящо решение за ограничаване на достъпа му до страната", пишат от МВнР на РСМ.

Реакцията на външно министерство на РС Македония е във връзка с пост в социалните мрежи на българския евродепутат Ангел Джамбазки, в който припомня на президента Стево Пендаровски как в миналото са завършвали всички онези, които са се опитвали да забранят на лидери на ВМРО да влизат в страната.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
Тичането за здраве в града може да бъде опасно Тичането за здраве в града може да бъде опасно
ПИК TV x
САМО В ПИК! Режисьорът Сашо Морфов репресира актьори и ги изхвърля от спектакли, защото са герберски боклуци (ШОКИРАЩО ВИДЕО) САМО В ПИК! Режисьорът Сашо Морфов репресира актьори и ги изхвърля от спектакли, защото са "герберски боклуци" (ШОКИРАЩО ВИДЕО)
ново
Днес: 86
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК