Макрон не смята, че ваксинацията трябва да бъде задължителна

Европа

Макрон не смята, че ваксинацията трябва да бъде задължителна

4834
на 05.12.2020
Макрон не смята, че ваксинацията трябва да бъде задължителна
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

 Френският президент Еманюел Макрон не смята, че ваксинацията срещу новия коронавирус трябва да бъде задължителна. Тази позиция той заяви в интервю за младежкото електронно издание Brut, цитирано от TACC., цитирана от "Фокус".

"Не мисля, че ваксинацията трябва да е задължителна за всички, би било контрапродуктивно", отбеляза държавният глава. "Все още не знаем всичко за ефекта на тази ваксина, както не знаем всичко за самия вирус." Отговаряйки на въпроса за времето на ваксинация във Франция, той посочи, че първо ваксината трябва да премине през необходимия етап на одобрение в европейските инспекции. Макрон припомни, че санитарните власти трябва да тестват ваксината не само за нейната ефективност, но и за токсичност.

По думите му на първия етап ваксинациите ще бъдат дадени на пациенти и медицински персонал на старчески домове. "Основната фаза на ваксинационната кампания се планира през пролетта и лятото", добави президентът.

Той също така обеща да продължи да оказва подкрепа на младите хора, особено на студентите, чието финансово състояние се е влошило във връзка с пандемията. "Няма съмнение, че нови мерки ще бъдат обявени през януари", каза Макрон.

По-рано министърът на икономиката, финансите и възстановяването Бруно Льо Мер заяви, че 1,5 млрд. евро ще бъдат заделени във френския бюджет за социално осигуряване за финансиране на кампанията за ваксинация. Той увери, че ваксинацията на населението ще бъде безплатна.

препоръчано

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 80
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК