Макрон ще види пак Елисейския дворец през крив макарон

Лична драма

Макрон ще види пак Елисейския дворец през крив макарон

45866
на 22.01.2019
Макрон ще види пак Елисейския дворец през крив макарон
Автор:   "Ретро"

Европейци, европейци, ама не съвсем. Това можем да кажем за Макрон и макроновщината, наложена на Евросъюза от новия френски президент. Затова и да са му честити жълтите жилетки. Напълно си ги заслужава. И дано да го бутнат, та да му дойде акълът в главата и да се знае, че в голямата политика случайници и еднодневки не виреят.

Близо стотина хиляди българи бяха застрашени да останат без поминък заради хрумката на франсето. Само че този път нямаше да пострадат само шофьорите и техните семейства, а всички ние като народ и държава. Международният транспорт е едно от важните приходни пера за нас, може би почти толкова, колкото е например туризмът.

По-малко пари в държавата означава по-зле за всички ни. И то за един народ, който е най-бедният в целия Съюз. Възможно е и в цяла Европа. И същият този президент, когото по време на европредседателството посрещнахме с фанфари, ни погоди този номер, приемайки гостоприемството ни. И на когото Борисов му е обяснявал защо неговите предложения за нас са дълбоко неприемливи.

Ама нà - има Господ на небето. Може и да забавя, но не забравя. Честити ти жълти жилетки, Макроне. България ще я има и след теб, ама ти ще видиш Елисейския дворец за втори мандат през крив макарон. И накрая един извод за нас като българи: когато сме силни и обединени, когато не се делим на цветове, на “Дондуков“ 1 и „Дондуков“ 2, на леви или десни – тогава успяваме.
 
Тодор Аспарухов, Пловдив

препоръчано
Сподели:
Бомба x
ТАЙНИ И ЗАГАДКИ: Масони пазят златото на Хитлер ТАЙНИ И ЗАГАДКИ: Масони пазят златото на Хитлер
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Проф. Михаил Мирчев с горещ коментар за датата на вота и уволнението си (ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV: Проф. Михаил Мирчев с горещ коментар за датата на вота и уволнението си (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 230
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това