Макрон ще затвори ВУЗ-а, където е учил

Европа

Макрон ще затвори ВУЗ-а, където е учил

4367
на 08.04.2021
Макрон ще затвори ВУЗ-а, където е учил
Автор:   ПИК

Президентът на Франция Еманюел Макрон обяви, че ще затвори Екол Насионал д'администрасион. Това е френското елитно висше училище за лидери, където самият той е учил, предаде Франс прес.

препоръчано

Решението на Макрон да затвори университета е продиктувано от възникналото през 2018 година движение на "жълтите жилетки", които обвиняват лидерите на страната, че пренебрегват обикновените французи.

Макрон сега иска да изгради общество с равни възможности. Затова ще бъде създадено ново висше учебно заведение. То ще привлича по-социално разнообразни кандидати, които ще изучават предмети, отговарящи на съвременността като френската версия на секуаларизма, бедността, екологията и науката, съобщава БНР.

Решението на президента възбужда противоречиви чувства у французите, тъй като тъкмо Висшето национално училище за администрация са завършили четирима президенти на Франция, стотици министри, висши държавни функционери и бизнесмени.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за последния работен ден - късмет за Телците, Раците стягат куфарите САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за последния работен ден - късмет за Телците, Раците стягат куфарите
ПИК TV x
ШОУ В ПАРЛАМЕНТА! Манолова бяга от пиара на ГЕРБ - мълчи защо гази законите (ВИДЕО) ШОУ В ПАРЛАМЕНТА! Манолова бяга от пиара на ГЕРБ - мълчи защо гази законите (ВИДЕО)
ново
Днес: 136
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това