Мальовица с изненада за 3 март

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Мальовица с изненада за 3 март

8637
на 02.03.2021
Мальовица с изненада за 3 март
Автор:   ПИК

Мальовица е любимото място на българските планинари и място, от където са започнали своя път най-великите български алпинисти. Едва ли е случаен фактът, че по склоновете на върха са се обучавали и обучават настина най – изявените българи алпинисти. Наричат върховете от Мальовишкия дял на Рила магически гиганти, надвисвали над една от най – красивите ледникови долини у нас. Мальовица продължава да бъде като магнит и за още много известни и не толкова известни планинари и алпинисти и предлага смразяваща със своята красота и великолепие гледка

Елате на едно атрактивно спускане посветено на Националния празник на България и вижте зимните одежди на Мальовица, преди настъпването на пролетта.
По случай Деня на Освобождението - 30 млади планинари – деца от туристическа група „Млад планинар“ в град Петрич ще се спуснат с национални знамена в 12,00 часа под формата на буквата V.
V като като знакът за victory или победа, каквато България е извоювала преди 143 години с подписването на мирния договор в Сан Стефано. Знакът V e стоял и като специална нашивка- шеврон на униформите на войните освободители от Руската Императорска армия.
Малко по-късно в 19,30 същият ритуал с факли и знамена ще бъде изпълнен от ски учители и желаещи гости на пистите. Факлите, в ръцете на опитните скиори са само отражение на факлите, които носят в сърцата си малките горди български планинарчета, които помнят и легендата за Мальо войвода, българският хайдутин загинал под върха в битка с поробителите.
„Да помним историята си и да предаваме любовта си към най – красивата европейска страна е целта ни като организатори на честването на Трети март на Мальовица. Да възпитаваме родолюбие, да познаваме и почитаме героите-българи, руси, украици, беларуси, фини, румънци , които са отвоювали с живота и кръвта си нашето освобождение, но и да гледаме напред към бъдещите поколения, които ще славят името на България.“ Казват от комплекс Мальовица.
Кратка заря ще ознаменува финала на националния празник на България

препоръчано
Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за последния работен ден - късмет за Телците, Раците стягат куфарите САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за последния работен ден - късмет за Телците, Раците стягат куфарите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Проф. Костадин Ангелов с новини за пандемията от COVID-19 след закриването на щаба (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК TV! Проф. Костадин Ангелов с новини за пандемията от COVID-19 след закриването на щаба (НА ЖИВО)
ново
Днес: 44
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това