ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Много туристи свързват Италия с известния сладолед джелато, който местните ядат целогодишно. Както обаче пише „Дейли Мейл“, туристите често се хващат на въдицата на нечестни търговци и в крайна сметка биват измамени, получавайки „фалшив сладолед“ на завишена цена.
Това се случва особено често в оживени туристически градове като Рим или Венеция. Кулинарни експерти от The Kitchn обясняват, че класическият джелато „се разбива много по-бавно, в резултат на което абсорбира по-малко въздух и става по-плътен от сладоледа“.
Междувременно има по-лесен начин туристите да разпознаят фалшивия джелато: ако цветът на сладоледа е особено ярък, това обикновено е знак, че не купувате истински джелато. Класическият джелато в Италия обикновено е блед, тъй като производителите не използват изкуствени хранителни оцветители при приготвянето му.




