BG EN

Манастирски гювеч от риба

Читателски рецепти

Манастирски гювеч от риба

6031
на 13.08.2013
Манастирски гювеч от риба
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Веска и Пею Михайлови, Сливен

препоръчано

Необходими продукти:
1 кг риба (2-3 бр.)
100 мл олио
150 г кромид лук (2-3 глави)
350 г домати (4-5 бр.)
150 г гъби
150 г
пиперки (2-3 бр.)
100 г
моркови (2-3 бр.)
100 г
ориз (1 к.ч.)
1/2 връзка магданоз
10-15
маслини
черен
пипер
на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Рибата почистете, измийте и нарежете напречно на парчета. Осолете я и леко запържете в мазнината. В същата мазнина запържете ситно нарязания кромид лук, а след това прибавете последователно доматите и морковите - нарязани на ситно, пиперките - нарязани на кубчета, гъбите – на ивички, и ориза. Залейте сместа с топла вода или бульон, посолете и варете на тих огън, докато омекне оризът. Изсипете я в тавичка и поръсете с черния пипер. Отгоре наредете рибата и маслините. Запечете във фурната, докато остане на мазнина.
Ястието поднесете топло, поръсено със ситно нарязания магданоз.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния понеделник на ноември: Ракът да не бърза със смяната на работното място, Лъвът да не е алчен САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния понеделник на ноември: Ракът да не бърза със смяната на работното място, Лъвът да не е алчен
ПИК TV x
Проф. Георги Рачев с топ прогноза пред ПИК TV: Студ сковава страната през следващите дни - ще виждаме какво дишаме! Лошото е, че... (ВИДЕО) Проф. Георги Рачев с топ прогноза пред ПИК TV: Студ сковава страната през следващите дни - ще виждаме какво дишаме! Лошото е, че... (ВИДЕО)
ново
Днес: 35
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК