ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Веска и Пею Михайлови, Сливен
Необходими продукти:
1 кг риба (2-3 бр.)
100 мл олио
150 г кромид лук (2-3 глави)
350 г домати (4-5 бр.)
150 г гъби
150 г
пиперки (2-3 бр.)
100 г
моркови (2-3 бр.)
100 г
ориз (1 к.ч.)
1/2 връзка магданоз
10-15
маслини
черен
пипер
на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Рибата почистете, измийте и нарежете напречно на парчета. Осолете я и леко запържете в мазнината. В същата мазнина запържете ситно нарязания кромид лук, а след това прибавете последователно доматите и морковите - нарязани на ситно, пиперките - нарязани на кубчета, гъбите – на ивички, и ориза. Залейте сместа с топла вода или бульон, посолете и варете на тих огън, докато омекне оризът. Изсипете я в тавичка и поръсете с черния пипер. Отгоре наредете рибата и маслините. Запечете във фурната, докато остане на мазнина.
Ястието поднесете топло, поръсено със ситно нарязания магданоз.