МАНЕВРИ ЗА ТРЕТИЯ МАНДАТ: Радев стопля отношенията с БСП заради психиатрични проекти като "Величие"

Политика

МАНЕВРИ ЗА ТРЕТИЯ МАНДАТ: Радев стопля отношенията с БСП заради психиатрични проекти като "Величие"

74081
на 20.07.2024
МАНЕВРИ ЗА ТРЕТИЯ МАНДАТ: Радев стопля отношенията с БСП заради психиатрични проекти като Величие
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Възможно ли е президентът Румен Радев да стопли отношенията си с БСП, като им връчи третия и последен мандат за съставяне на кабинет в 50-ото Народно събрание, на кого и защо е нужно това. Върху темата разсъждава в свой авторски коментар политическият наблюдател Калина Андролова.

препоръчано

Ето какво пише тя на стената си във Фейсбук:

Радев може би ще връчи мандата на БСП и това ще е импулс за сближаване, и за това БСП да започне да върви към оздравителен процес на събиране, независимо че мандатът няма да произведе правителство. Жестът на доверие е по-важен от невъзможността за резултат. В следващия парламент БСП трябва да се яви като сила, върнала периферията си, прогнозируема и устойчива. Защото проекти като "Величие" и пр. психиатрични измислици губят времето на нацията.

Вчера гледах Кутев как говори в ефир като натрапчив адвокат на Радев и оправдава грешките му със селекцията на хора. Но придобиването на опит от Радев на принципа на "пробата и грешката" (по израза на Кутев) представлява погром върху държавата. Кутев ще оправдае ли лекаря, който го лекува на принципа на "пробата и грешката"?! Става дума за държавна власт и животите на милиони хора, тук не може да има упражнение в проба и грешка, това не е частен бизнес - като загубиш всичко, жена ти да те напусне, щото си лузър! Това е власт, управление на условията, в които живеят милиони хора! Копринков не е "проба и грешка". Копринков е управленски принцип на Радев, вътрешната политика на президента, сърцето му, неговата същност, Копринков е куфарното управление и слугинството пред интервениращи корпоративни играчи. Копринков е неразделна част от Радев. Той Е Радев! Копринков също така е БЪДЕЩЕТО на Радев и трябва да си слепец, за да не виждаш това.

Излизат снимки на Радев с Орбан, с Вучич, с Алиев. Чудесно. Много иска да е висока топка, а от дисагите му наднича Копринката! Както можем да перифразираме, кажи ми кои са слугите ти, че да ти кажа какъв си! Радев няма да е друг след три години и тук рейтингът му няма значение. Имат значение маниерите му на управление. А ние видяхме и преживяхме маниерите на властване на Радев. Безспорно е само едно при Радев – той иска да управлява на всяка цена! И преди да е напуснал президентството и след като напусне президентството.

Толкова е голяма амбицията му, че безспорно такова желание се превръща в реална сила. Той обаче се опари от няколкото неуспешни опита за изграждане на партии и сега е с повишено внимание. Може би е разбрал, че не можеш да воюваш с всички едновременно! Може би е разбрал, че битките се печелят, преди да започнат да се водят. Може би е разбрал най-после, че гъвкавостта в крайна сметка е оперативния принцип във всички военни стратегии. Ако не можеш бързо да се променяш спрямо тактиката на противника, а стоиш като остър камък на една и съща схема, със сигурност си загубил независимо от многобройността на армията, с която разполагаш.

Та, да си дойдем на въпроса: а с кого би могъл да управлява Радев и откъде идва неговата сила?! Дълго време Радев се опитваше да се самоубеди, че БСП е само трамплин, че той самият е ВСИЧКО! Даже си позволи да води война с БСП. Даже си позволи да флиртува с т.нар. "градска десница", да я използва за достъп до втория си мандат. Но жълтопаветният сектор е изменчив, той е собственост на друго мощно влияние, дълбоко се различава от политическия произход на Радев, претенциите на този сектор са без връзка с реалността, а и външнополитическата обстановка се обръща наопаки.

Ако Радев преглътне егото си, ще види, че единственият му шанс за политически мащаб е едно доброжелателно и нарастващо БСП. Не ИТН, не някакъв "Яневски възход", не отломките от БСП, не витановци и пр. Радев не може да има друг път на търсене на подкрепа, освен такъв на сближаване с БСП! Защото без БСП Радев винаги ще бъде слаб или да го кажа така: недостатъчно силен. С разделено, оглупяло, свиващо се и опростачено БСП Радев винаги ще бъде слаб.

Радев може да черпи допълнителни сили за себе си само от едно възходящо и обновяващо се БСП. В този смисъл Радев, ако е умен, което е малко под въпрос, ще вложи ресурс във вдигането на БСП и в опазването на БСП да не попадне в ръцете на политическия враг. Не е нужно да се бори за господство, а само за твърдо приятелство! Битката за БСП ще протече заедно с изборите за нов парламент у нас и нова консервативна конфигурация на властта.

Глобалистките звена се свиват, слугите им ще минат в миманса, подаден е нов сценарий.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК