Маноил Манев: Под вещото ръководство на Радев се води война между институциите, Мая Манолова е политически функционер от БСП

Епицентър

Маноил Манев: Под вещото ръководство на Радев се води война между институциите, Мая Манолова е политически функционер от БСП

58191
на 23.02.2021
Маноил Манев: Под вещото ръководство на Радев се води война между институциите, Мая Манолова е политически функционер от БСП
Автор:   ПИК

"Съдейки от внесените законопроекти в програмата има и доста важни неща, които ще приемем последната седмица. Един от тях е Закона за въоръжените сили, като там има важни текстове за структурата на армията, категоризиране и заплащане. Предполагам, че ще има още неща, които ще приемем свързани с епидемиологичните мерки за изборите. Знам, че на дневен ред стои приемането на Закона за чужденците в България, с тяхното пребиваване и вадене на документи. Седмицата ще бъде наситена и интересна", заяви депутатът от ГЕРБ Маноил Манев пред tvstz.com.
Той разкри, че листата на ГЕРБ в Стара Загора ще се води от образователния министър Красимир Вълчев, защото е получил много номинации. На въпрос дали партията е решила да залага на "умни и красиви" в отговор на протестите от лятото, депутатът заяви, че това определение не му допада.

препоръчано

"Да, в листите на ГЕРБ се очаква да има много нови лица, не толкова партийни и да се постигне баланс, между партийност и висока експертиза. Ще има и представители на гражданската квота, като това решение е взето отдавна, защото както и каза премиера Борисов "ще има проветряване", но ще бъде балансирано", подчерта още Манев.
Той допълни, че няма да повтарят грешката на други партии, просто да се сложат някакви нови лица, а ще се търси експертизата. "Важно е хората да знаят, че обещанието на един депутат за приемането на даден закон е прах в очите, защото на първо място той трябва да има експертиза, трябва да работи с голяма част от колегите, както и да събере разбирането и на останалите парламентарни партии. Доволен съм от приемането на закона за вечния длъжник и това, че аз съм съвносител. Това е закон, който смятам, че касае всеки български гражданин", заяви още Манев и допълни, че все пак е важен авторитета и експертизата на народния представител, за да може да решава регионалните проблеми.
По повод това какъв ще бъде следващия парламент, Манев коментира, че не е политолог и социолог и не знае какво ще се случи. "Има много неизвестни и участници в тези избори, които са трудно обясними и определими", заяви още депутатът и даде пример за коалицията между Софиянски и Александър Томов-Лупи. "При наличието на такива субекти е сложно да правиш изводи. Мая Манолова е политически функционер от БСП, а сега се явява като водач на гражданско общество, което е абсолютно несъвместимо", коментира Манев.
Той допълни, че под вещото ръководство на президента се води война между институциите.
"Нека не забравяме един човек като се изправи пред хората какъв е и откъде идва. Ако той е правил някакви договорки с ДПС си е негов проблем, аз лично не знам за такива. Сигурно му се е искало на т-н Цветанов, но за негово съжаление той е втори в партията, а начело е Бойко Борисов. Когато някой ми намеква нещо аз мога да потърся Борисов и да му кажа. Г-н Цветанов и в момента се изживява като лидер на някаква партия, но той е втори, има един друг човек, който дава парите там и ходи по него. Кой беше човекът, койт ходеше с една тетрадка да си записва кой скача и кой говори правилно", допълни още Манев и допълни, че упражненията не само на Цветанов, но и на останалите с ГЕРБ прекаляват.

Сподели:
Бомба x
СВЯТ ДЕН: Покланяме се пред подвига на тези 42-ма мъченици за вярата, убити от мохамеданите преди 1180 години - имен ден има всеки, който краси света СВЯТ ДЕН: Покланяме се пред подвига на тези 42-ма мъченици за вярата, убити от мохамеданите преди 1180 години - имен ден има всеки, който краси света
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 57
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това