Манфред Вебер: Американците са ни приятели, но политиката на Белия дом не е нашата политика

ЕС

Манфред Вебер: Американците са ни приятели, но политиката на Белия дом не е нашата политика

6269
на 15.05.2019
Манфред Вебер: Американците са ни приятели, но политиката на Белия дом не е нашата политика
Автор:   ПИК

Free Bet Бонус за специалистите в Спортните Залози на efbet.com (18+)

Кандидатът за председател на ЕК от ЕНП Манфред Вебер заяви, че "американците са ни приятели, но политиката на Белия дом не е нашата политика" в дебата между водещите кандидати за председател на ЕК, предаван от сайта на Европейския парламент.

препоръчано

Той акцентира, че със САЩ имаме общи цели, като свободата на словото, демокрацията и гражданското общество. Тук отново Манфред Вебер настоя решенията във външната политика да се вземат с квалифицирано мнозинство, а не с единодушие.

Кандидатът на ПЕС каза, че не може, докато отделни политици се кланят на Доналд Тръмп и Владимир Путин, да се говори заобща европейска политика, като визира управляващите в Италия и Унгария. Той настоява за твърда общоевропейска позиция срещу сили, които се противопоставят на европейското единство.

Нужен е план "Маршал" за Африка за контрол на миграцията, заяви още Вебер.

Той акцентира върху нуждата от увеличаване на правомощията на Фронтекс и засилване на охраната на външните граници. В същия момент той обърна внимание върху хуманитарната отговорност на европейските страни и необходимостта от споразумения със страните от Африка, подобно на това с Турция.

Кандидатът на Европейските социалисти и социалдемократи Франс Тимерманс, заяви че при всеки загинал мигрант в Средиземно море, Европа губи от своя потенциал.

Той също така защити правото на хуманитарните организации и рибари и и други търговски кораби да могат да качват мигранти на борда си и осъди политиката на Италия за неприемане на мигранти в италианските пристанища.

 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! В парламента гледаха два проекта за сексуалното насилие над деца. ИТН скочиха на Асен Василев заради финансови акробатики. Заместник-председателката Кирова с ехидни подмятания към Тошко Йорданов (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! В парламента гледаха два проекта за сексуалното насилие над деца. ИТН скочиха на Асен Василев заради финансови акробатики. Заместник-председателката Кирова с ехидни подмятания към Тошко Йорданов (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 85
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК