Марадона остави скромно наследство за осемте си деца - милионите, спечелени на терена, мистериозно се изпариха

ГАЛЕРИЯ ШОУ

Марадона остави скромно наследство за осемте си деца - милионите, спечелени на терена, мистериозно се изпариха

41776
на 27.11.2020
Марадона остави скромно наследство за осемте си деца - милионите, спечелени на терена, мистериозно се изпариха
Автор:   ПИК

Голямата легенда Диего Марадона не е оставил кой знае какво материално наследство след внезапната си смърт вчера. Според повечето информации, в банковата му сметка има само 100 000 долара, които остават осемте му официално признати деца.

препоръчано

Най-известни са двете му дъщери Далма и Джанина от 25-годишния брак с детската му любов Клаудия Вияфане, както и 34-годишният Диего Марадона-младши от извънбрачната му връзка с неаполитанката Кристина Синагра. Легендата има и още един син - Диего Фернандо, който е плод на любовта му с Вероника Охеда, както и дъщеря на име Джиана, но за тях се знае доста малко. Преди години медиите разкриха, че Марадона е бил принуден да признае и три деца от две кубинки.

Според друга информация обаче, на сайта CelebrityNetWorth, който следи богатството на знаменитостите, наследството на Дон Диего е 500 000 долара. Която и от двете суми да е вярна, това е изключително нищожна част от всички пари, които Марадона е заработил през кариерата си. Само за 11-месечния си престой начело на мексиканския Дорадос де Синалоа (2019-20) той е получил 1.5 милиона долара.

През 80-те и в началото на 90-те години на ХХ век аржентинецът беше не само най-скъпият футболист, но и най-добре платеният, пише "Гонг". През 1981 г. Бока Хуниорс плаща 4 милиона долара на Архентинос Хуниорс за Марадона. Година по-късно следва трансфер в Барселона срещу рекордните за тогава 7.6 милиона долара. През 1984 г. преминава в Наполи срещу 10.5 милиона долара, което дълго време остава най-голямата сума, плащана за футболист.

Години след края на кариерата му обаче излизат информации за огромни дългове към Италия, натрупани по време на престоя му в Наполи. Властите твърдят, че става дума за 37 милиона евро, от които 23 милиона са само лихвите. Марадона продава редица бижута за 43 000 евро, за да успее да погаси част от задълженията. През 2006 г. полицията иззема два скъпи часовника Ролекс на обща стойност 10 000 евро. След това през 2009 г. са конфискувани негови скъпоценни обеци за около 4000 евро.

През 2016 г. италианските власти обявяват, че дълговете на легендарния аржентинец са в размер на 33 милиона евро. През годините, не само на състезателната си кариера, а и след нея, Марадона печели доста сериозни суми от спонсорски договори с Пума, Кока Кола и производителя на часовници Hublot.

Сподели:
Бомба x
Най-опасните дни през февруари, в които трябва да сте много внимателни Най-опасните дни през февруари, в които трябва да сте много внимателни
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите гласуват нови мерки срещу прането на пари (НА ЖИВО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите гласуват нови мерки срещу прането на пари (НА ЖИВО)
ново
Днес: 44
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това