Маргарит Мицев: 22 години ентусиазъм, а през това време Слави правеше вулгарни скечове и пееше на частните партита на Поли Пантев, Георги Илиев и Илия Павлов

Акценти

Маргарит Мицев: 22 години ентусиазъм, а през това време Слави правеше вулгарни скечове и пееше на частните партита на Поли Пантев, Георги Илиев и Илия Павлов

77705
на 20.04.2021
Маргарит Мицев: 22 години ентусиазъм, а през това време Слави правеше вулгарни скечове и пееше на частните партита на Поли Пантев, Георги Илиев и Илия Павлов
Автор:   ПИК

Бившият депутат от СДС и НДСВ Маргарит Мицев направи интересен коментар за ентусиазма в парламента от влизането на новите политически партии в голямата игра. Той припомни любопитни моменти от близката история, които не са за пренебрегвани. Изводът очевидно е, че ентусиазмът е голям в началото и почти никакъв към края.

препоръчано

Ето какво пише Мицев: 

Спомням си ентусиазма, когато Борисов дойде на власт през 2009 г., за да измете от властта Мая Манолова, Татяна Дончева, Корнелия Нинова, Сергей Станишев, Ахмед Доган и "царя" - омразната тройна коалиция. Тогава Борисов употреби израза за тяхното управление "лайно в целофан", а мнозинството от българите се радваха, че най-после се диша, идва промяна и т.н.

Спомням си и ентусиазма от месец май 2013 г. когато Сергей Станишев, Корнелия Нинова, Мая Манолова, Татяна Дончева, Доган и Пеевски изгониха Борисов от властта, въпреки, че беше спечелил изборите. Пак се "дишаше", "проветряваше", а Данчо Цонев наричаше Борисов от парламентарната трибуна "мутра". Борисов пък излезе в отпуск и се скри в Банкя, но за малко. Избраха Пеевски за шеф на ДАНС и изгря звездата на протестърите и Христо Иванов, които с ентусиазъм върнаха Борисов във властта, а Христо Иванов стана негов министър и водеше с Цацаров заседанията на ВСС.

После дойде ентусиазмът от президентските избори през 2016 г. и поредното начало на края на Борисов. Няколко месеца след това ентусиазмът секна, а Борисов направи третия си кабинет и изкара пълен мандат.

Да не забравяме и ентусиазма от 2001 г. когато Царя дойде на власт, за да помете Костов, че да "започнем да дишаме" (петъчното заседание на НС ми напомни за него), както и върховния ентусиазъм от 1997 г., когато Костов завря комунистите в ъгъла на историята.

По време на всичките тези ентусиазми Слави Трифонов правеше вулгарни скечове по вкуса на Мултигруп, ВИС и СИК в най-гледаното време по най-гледаната телевизия и пееше на частните партита на Поли Пантев, Георги Илиев, Илия Павлов и други скъпи покойници.

Поради тази причина намирам за глупаво да се ентусиазирам в днешния ден. Едни и същи хора си сменят местата и се гонят едни други през няколко години, а късата българска памет всеки път фантазира ново начало. Това е обида за интелигентността.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Денят е изпълнен с противоречия за Раците, безпричинна заядливост причинява проблеми на Водолеите САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Денят е изпълнен с противоречия за Раците, безпричинна заядливост причинява проблеми на Водолеите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Костадин Ангелов и Щабът за борба с COVID-19: Ваксинирахме над 30000 на ден! Чакаме още над 400 хиляди дози (НА ЖИВО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Костадин Ангелов и Щабът за борба с COVID-19: Ваксинирахме над 30000 на ден! Чакаме още над 400 хиляди дози (НА ЖИВО)
ново
Днес: 75
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това