Марешки загуби още едно дело

ГОРЕЩО
БОМБА В ПИК! Ето го брачния договор на Бойко Рашков, най-богатия политик! Съпрузите поделят рекордните 19 имота. Резиденция в София с 12 бани, басейн и фитнес, част от резиденция на морето с 6 бани, два джипа, две къщи в Стара Планина, влог от 750 000 лв. остават за министъра (УНИКАЛНИ ДОКУМЕНТИ) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд "Земеделие": Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ДАНС започна проверка в Община Варна, души около боклука на морската столица ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Премиерът на Радев в нова гонка с медиите - закри важно заседание със синдикатите. ТЕЦ "Марица-изток" 2 на колене, синдикалните лидери категорични: Няма да се съгласим миньорите да станат берачи на лавандула (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) Валентина Маджарова е избрана за шеф на спецпрокуратурата 
Темида

Марешки загуби още едно дело

25688
на 18.09.2020
Марешки загуби още едно дело
Автор:   ПИК

Заместник председателят на парламента Веселин Марешки, който бе осъден на 4 г. затвор, е загубил и дело, водено от него и майка му Веска Марешка срещу журналистката Валя Ахчиева, предаде Труд.

препоръчано

В серия от 7 предавания “Открито” по БНТ през 2017 и 2018 г. Ахчиева разкри подробно схема за търговия с лекарства, внасяни в България на ниски цени, преопаковани и изнасяни отново зад граница. Марешки се почувствал засегнат и стресиран от разследването, а майка му, която е певица на стари градски песни, се разстроила и спряла да пее. Завели иск срещу Ахчиева. Журналистката обаче е оправдана на две инстанции Софийски районен и Софийски градски съд. До месец загубилите могат да обжалват и пред Върховния касационен съд, който следва да прецени дали да допусне жалбите им.

“За мен, а и предполагам за много от журналистите, последното решение на състава на Софийския градски съд с председател Здравка Иванова е изключително важно, защото обръща внимание върху нашата работа, - коментира вчера Валя Ахчева пред изданието. - За първи път се сочи, че става дума за свобода на словото, упражнена в нейния пълен обем, че са спазени добрите практики - изследвани са документи, търсени са засегнатите страни... Но най-важното е, че съдът приема, че “журналистическата свобода обхваща също така и възможно прибягване до определена степен на преувеличаване или дори провокация”, допълни Ахчиева.

 

Сподели:
Бомба x
Ето какви храни трябва да избягвате по зодии Ето какви храни трябва да избягвате по зодии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд Земеделие: Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд "Земеделие": Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това