Марешки хвърли бомба за горивата! Бензинът може да поевтинее с 30-40 стотинки с влизането на държавата в бизнеса

Икономика

Марешки хвърли бомба за горивата! Бензинът може да поевтинее с 30-40 стотинки с влизането на държавата в бизнеса

150781
на 21.05.2020
Марешки хвърли бомба за горивата! Бензинът може да поевтинее с 30-40 стотинки с влизането на държавата в бизнеса
Автор:   ПИК

Такива влизания в офисите трябваше да има при предишни проверки. Не съм сигурен, че ако е имало документи, те не са заличени. Такова опасение изрази в ефира на Нова телевизия аптекарският и петролен бос Веселин Марешки след акцията срещу офисите на петролната и газова асоциация вчера.

препоръчано

"В Румъния показаха наличието на картел между същите играчи. Не мисля, че едни и същи играчи в различни държави имат различно поведение. В България не правят това, което правят в Румъния", хвърли поглед на север Марешки.

Марешки отново се похвали, че идеята за държавни бензиностанции е негова и за нея той говори от години, а властта щяла да му я изкопира.

"При стабилизиране на пазарните нива на международните пазари се видя, че може да се поддържа разлика в размер на 30-40 стотинки  от това, на което се продаваше стандартно в България. В тази криза, през която минахме сега и срива на международните пазари, можеше да се достигне и до по-големи разлики“, каза Марешки в отговор на въпрос колко може да се очаква да намалеят цените.

"Искам да има полза за българския народ и хубавата идея да бъде опорочена, ако за началник бъде сложен някой чиновни", изрази претисненията си депутатът. По думите му, правителството било харесало неговото ноу-хау с горивата и си го взело, което пък доказвало, че е бил прав през годините.

"Тази идея не я виждам като битка срещу "ЛУКойл" или останалите играчи, по-скоро като оздравяване на сектора", допълни той.

Марешки събщи и, че за неговите бензиностанции зареждат гориво от "ЛУКойл" и рафинерията на "Ромпетрол" в Румъния.

Веселин Марешки коментира и свалянето на ДДС за ресторантьорите и хотелиерите. Според него, то е неправилно от негова гледна точка и по-скоро застава на страната на Владислав Горанов и Менда Стоянова.

Сподели:
Бомба x
Угасете скандала с тези помиряващи секс пози Угасете скандала с тези помиряващи секс пози
ПИК TV x
ПИК TV: Подкупни митничари от Лесово с окончателни присъди - взимали по 400 евро за кафе (ВИДЕО) ПИК TV: Подкупни митничари от "Лесово" с окончателни присъди - взимали по 400 евро за кафе (ВИДЕО)
ново
Днес: 209
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това