ГОРЕЩО
Кметът на "Люлин", разкрил една от най-големите афери в "Промяната", с ОТВОРЕНО ПИСМО: Кирил Петков прехвърли вината върху нас! Антикорупционерите се оказаха корупционери
ИСТИНАТА В ОЧИТЕ: Проф. Румяна Коларова: Протестите категорично не отговорят на критериите на революция, площадът трудно може да наложи оставката на правителството
FT: Николай Младенов може да оглави ръководството на Газа
Как Ивелин Михайлов отмъкна от наивници 100 000 000 лева с "Исторически парк"
Проф. Росен Стоянов с ЕКСПЕРТЕН АНАЛИЗ загрява ли Радев на тъча и ще се огъне ли правителството пред улицата
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Необходими продукти:
препоръчано
600 г кисело мляко с масленост 4,5%, 1 ч. л. морска сол, 2 ч. л. сушена чубрица, 1 ч. л. джоджен, 1 ч. л. магданоз, 250 мл зехтин, 1 к.л. черен пипер, 1 дафинов лист, 1 сушена люта чушка, по желание
Начин на приготвяне:
Киселото мляко се обърква леко със солта и черния пипер и се слага в тензух или двойно прегъната марля, за да се отцеди 2 дни в хладилника. Смесват се подправките. От изцеденото мляко с длани, намазани с мазнина, се правят малки топчици и се овалват в тях. Всички топки се пускат в съд и се заливат със зехтина. В мазнината се слагат лютата чушка и дафиновият лист. Оставят се да престоят един ден на хладно.
Сервират се с топъл хляб.


