Вход
София
Времето в София 11 o C

Марияна Николова: Няма да подаваме оставка. Ще се борим за мярката 80:20 до 1 май 2021 година

Марияна Николова: Няма да подаваме оставка. Ще се борим за мярката 80:20 до 1 май 2021 година

на 27.09.2020
17570
0
Марияна Николова: Няма да подаваме оставка. Ще се борим за мярката 80:20 до 1 май 2021 година
Автор: ПИК
27.09.2020
0
17570

Поздравявам всички, работещи в сектора, за Международния ден на туризма. Въпреки пандемията много българи избраха нашето Черноморие. Над 2,5 милона българи срещу 1,1 милона чужденци са били по нашето море. Българите масово посетиха планинските места, хижите и къщите за гости. Няма данни за фалити в бранша, но 4% са местата, които трайно ще затворят, каза пред Нова телевизия вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.

Вицепремиерът Марияна Николова проведе работна среща с председателя на БТС

Вицепремиерът Марияна Николова проведе работна среща с председателя на БТС

Българският туристически съюз е изключително важен...

на 25.09.2020

Спадът в сектора е 80 на сто при 85 в световен аспект. Мярката 60 на 40 според нея е сработила, както и с добавката от 280 лева. Имало е ограничения за чартърната програма. От Русия, Беларус и Великобритания не са пристигнали много туристи. 55 милона лева и за следващата година са гарантираните пари за чартърната програма.

До 1 май 2021 година ще е битката да се запази мярката, макар да е възможно тя да претърпи дизайнерска промяна към 80 на 20.

Ще се борим за намалени цени на шезлонгите и чадърите, дори те да са безплатни, защото разчитам на българските туристи, каза Николова. Според нея това е за сметка на концесионните печалби, без това да е срещу намалена готовност за водно спасяване.

Николова каза, че безупречно се спазват мерките за безопасност и за зимния сезон. Тя очаква любителите на ските, дори със собствени автомобили. Ще има обаче засилен контрол. Трябва да се извеждат децата навън.

Експертен кабинет не може да изпълни обявената от министър-председателя икономическа програма, смята Николова, защото става дума за ръст от 55%. Това трябва да продължи, категорична е Николова. Несериозно според нея е да се говори за оставка. Предателство би било за над 1 милион избиратели да се подаде оставка.

Сподели:
свързани новини
Германски медии хвалят вицепремиера Марияна Николова и България като сигурна дестинация Германски медии хвалят вицепремиера Марияна Николова и България като сигурна дестинация
В момента няма проблем да пътувате до България. Това...
на 26.09.2020
Вицепремиерът Марияна Николова благодари на българите, избрали да почиват у нас Вицепремиерът Марияна Николова благодари на българите, избрали да почиват у нас
В обръщение по повод Световния ден на туризма днес...
на 27.09.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34714
архив

Мъж и жена седят пред камината. Жената плете, а мъжът чете вестник. Жената: – Скъпи, на челото ти е кацнала една муха! Мъжът: – Да не искаш да кажеш, че съм лайно? – Хмм, една жена може да греши, но една муха - никога...

x
Борисов: Трябва да насочим вниманието си към възрастните и болните! Агресията на противниците ни плаши хората и показва истинските им лица (ВИДЕО)
x
Тези зодии се влюбват сляпо
x