Мария Габриел и министърът на икономиката на Обединените арабски емирства призоваха за засилване на партньорството между ЕС и ОАЕ

Политика

Мария Габриел и министърът на икономиката на Обединените арабски емирства призоваха за засилване на партньорството между ЕС и ОАЕ

4528
на 13.11.2015
Мария Габриел и министърът на икономиката на Обединените арабски емирства призоваха за засилване на партньорството между ЕС и ОАЕ
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП Мария Габриел се срещна с Н. Пр. Султан бин Саид Ал Мансури, министър на икономиката на Обединените арабски емирства. Той беше в столицата на Европа на официално посещение в Европейския парламент.

препоръчано

На срещата на високо ниво, Мария Габриел и Султан бин Саид Ал Мансури обсъдиха развитието на икономическите отношения между Европейския съюз и Обединените арабски емирства. Зам.-председателят на Групата на ЕНП подчерта важността на споразумението за премахване на визите между ЕС и ОАЕ като един от инструментите за разгръщане на икономическия потенциал на съвместното партньорство.

„ЕС е вторият по големина търговски партньор на ОАЕ и това споразумение може да допринесе за задълбочаване на икономическите връзки. То дава възможност на много европейци да посещават безпрепятствено семействата си, установени в Обединените арабски емирства, да пътуват по работа или с цел туризъм, като същото важи за гражданите на ОАЕ. Споразумението за премахването на визите може да допринесе за значителни икономически печалби чрез насърчаване на търговията и откриване на нови възможности за инвестиции и предприемачество”, наблегна Мария Габриел.

По време на срещата бяха обсъдени и допълнителните мерки за икономическо развитие, както и ролята на малките и средни предприятия. Туризмът, продоволствената сигурност, образованието и научните изследвания следва да бъдат подчертани като приоритети както за ЕС, така и за ОАЕ. Инвестициите също играят ключова роля за интелигентен и устойчив растеж и създаване на трайни работни места.

Мария Габриел и Н. П. Султан Ал Мансури наблегнаха и на сътрудничеството между ЕС и ОАЕ за постигането на мир и сигурност в Близкоизточния регион. "Имаме общи съседи и общи интереси за възстановяване на мира. Няма никакво съмнение, че трябва да задълбочим сътрудничеството си в областта на сигурността, борбата срещу тероризма и миграционната криза. Това ще спомогне по-успешно и интелигентно да управляваме миграционните потоци”, подчерта Мария Габриел.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 79
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК