Вход
София
Времето в София 7 o C

Мария Габриел: Ролята на европейските регулатори е ключова в борбата с дезинформацията

Мария Габриел: Ролята на европейските регулатори е ключова в борбата с дезинформацията

на 20.06.2019
7956
5
Мария Габриел: Ролята на европейските регулатори е ключова в борбата с дезинформацията
Автор: ПИК
20.06.2019
5
7956

Българският еврокомисар за цифровата икономика и общество Мария Габриел откри в Братислава годишното пленарно заседание на ERGA – Групата на европейските регулатори за аудиовизуални медийни услуги. Това съобщиха от пресцентъра на Представителството на ЕК в България.

ПЪРВО В ПИК: Борисов и Мария Габриел решават за изграждането на суперкомпютър в България

ПЪРВО В ПИК: Борисов и Мария Габриел решават за изграждането на суперкомпютър в България

Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с...

на 16.06.2019

Дебатът се фокусира върху новата, по-голяма роля на независимите регулатори след преразглеждането на Директивата за аудиовизуалните медийни услуги. Групата на регулаторите обсъди с комисаря и доклад за изпълнение на ангажиментите, които поеха по отношение равенството между половете в медиите. На оценката им за случаите на дезинформация по време на европейските избори бе отделена специална сесия.

„Намираме се в повратен момент. Успешното транспониране на преразгледаната Директива за аудиовизуалните медийни услуги върви ръка за ръка с по-отговорната роля на регулаторите. Диалогът между регулаторите е много важен за прагматичното прилагане на директивата във всички държави членки“, заяви мария Габриел.

Българският еврокомисар постави на обсъждане с регулаторите и въпроса за борбата срещу дезинформацията, който е на челно място в дневния ред на европейските институции.

„Наясно сме, че това е ново поле за някои от регулаторите. Наясно сме също така, че участието на регулаторните органи в процеса на наблюдение изисква не само време и ресурси, но и амбиция и творчество. Борбата срещу дезинформацията дава възможност на нашите граждани да имат критичен поглед върху медийното съдържание. По тази причина в преразгледаната директива за първи път са включени правни задължения за държавите членки и платформите за споделяне на видео по отношение на медийната грамотност. В целия този процес регулаторите трябва да имат важна роля“, наблегна Мария Габриел.

Специално внимание беше обърнато и на въпроса за ролята и представителството на жените в аудиовизуалния сектор. По искане на българския еврокомисар, групата на европейските медийни регулатори направи проучване за представителството на жените в медиите, стереотипите в представянето на техния образ в рекламата, както и за добрите практики. Данните, които залегнаха в доклад на Европейската платформа на регулаторите, показаха, че жените понастоящем са по-слабо представени в аудиовизуалната медийна индустрия от мъжете. В резултат на това, редица регулатори се ангажираха да работят за по-добро представителство на жените в аудиовизуалния сектор.

Мария Габришел поиска следващия доклад на групата с препоръки за действие да бъде представен през октомври.

Сподели:
Напиши коментар »
(5)
1
Тая безлична и повярвала си женица пак изпусна нещо зазубрено !
2
Ако някой е разбрал какво е казала тая анорексична гербаджийска селянка, да поясни
3
То тя самата едва ли разбира като говори тия купешки лафове !!!
4
Марче , доди си на село , ма , да та наръна с айдушко млеко , че мого си изпостела ! Тоа мъжо ти не та ли ръчка , ма ?
5
Тази сутрин, възрастният г-н Габриел заедно с иконома му, който засне с телефона си с мен чрез принуда клип за възрастни, защото констатира, че ние жените сме по-слабо представени в аудио-визуалния сектор като ме вързаха за един дирек в замъка му и задоволиха извъртените си желания с мене. Трябваше да викам и да се моля да ме отвържат, за да отида на работа: полета Марсилия – Париж – Братислава а до Марсилия с влака
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 5311
архив

Питат радио Ереван: - Кои са повече от китайците? - Мераклиите! - А по малко от албанците? - Късметлиите!

 

няма нови новини
Днес: 198
hot
най-четени новини в момента
сега
3793
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПИК ТV: Прокуратурата задържа две момчета за блудство с дете
x
Последен писък на модата при палтата - носете рошаво
x