Маркиз се влюбва в Пепеляшка във френската класика "Между две души"

КУЛТУРА

Маркиз се влюбва в Пепеляшка във френската класика "Между две души"

2961
на 15.09.2021
Маркиз се влюбва в Пепеляшка във френската класика Между две души
Автор:   ПИК

Френската любовна класика "Между две души" с логото на издателство "Милениум" можете да откриете на вестникарските павилиони в цялата страна на цена само 10 лева.

препоръчано

В центъра на сюжета е трийсетгодишният маркиз Ален дьо Гилиак - парижанин, историк, академик, писател, изследовател, музикант. Красавец и вдовец, той е ухажван от първите дами на висшето общество, но неприятните спомени от брака му и неговият егоцентризъм го карат да бяга от възможността за истинска връзка. Ален решава да се ожени отново само за да осигури майка на невръстната си дъщеря, към която почти не изпитва бащински чувства. Подходяща кандидатка се оказва Валдере дьо Ноклар – 18-годишна скромна девойка от обедняло благородно семейство, която стопява леда в душата му. С нежност и внимание Валдере печели първо любовта на заварената си дъщеричка. Доброто й сърце не може да понесе и гледката на малкото негърче слуга, което Дьо Гилиак третира като домашен любимец - води го на каишка и го оставя да спи свито на кравай под бюрото си. Младата жена се изправя и срещу интригите на лукава ухажорка на мъжа си и срещу клеветите на свекърва си, която иска да прогони недостойната, според нея, снаха.

Дали прекрасната, невинна Валдере ще изживее съдбата на Пепеляшка? Дали ще се откъсне от ролята на низвергната домакиня и ще се превърне в бляскава светска маркиза?  

Автор на "Между две души", един от най-обичаните френски романи, вълнувал поколения почитателки на любовните драми, е Марион Дели или казано по-точно - френските писатели Жана-Мари-Анриет и Фредерик-Анри-Жозеф Петижан де ла Розиер. Тяхната съдба е особено интересна, също като роман. Те са брат и сестра, родени само с една година разлика, които се превръщат в нещо като литературни „сиамски близнаци“. Жана е с разбито сърце след силна младежка любов и решава да обърне завинаги гръб на мъжете. Отрано започва тайно да излива емоциите си на белия лист. Фредерик пък получава инсулт в началото на 30-те си години и сяда в инвалидна количка. Принуден е да изостави успешната си адвокатска кариера и започва да сътрудничи на сестра си в литературната й дейност. Двамата пишат и публикуват романи под общия псевдоним Марион Дели. Мистерията кой стои зад нежното женско име е разкрита чак след смъртта им.

Сподели:
Бомба x
Ето ги признаците, по които да познаете дали сте приоритет, или просто забежка Ето ги признаците, по които да познаете дали сте приоритет, или просто забежка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат Екогласност: Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат "Екогласност": Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 303
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това