Мармалад в центъра на София! Тълпи с маски и без маски се вият на опашки. Стотици полицаи пък охраняват протест, който го няма (ВИДЕО/СНИМКИ)

Политика

Мармалад в центъра на София! Тълпи с маски и без маски се вият на опашки. Стотици полицаи пък охраняват протест, който го няма (ВИДЕО/СНИМКИ)

132359
на 05.12.2020
Мармалад в центъра на София! Тълпи с маски и без маски се вият на опашки. Стотици полицаи пък охраняват  протест, който го няма (ВИДЕО/СНИМКИ)
Автор:   ПИК

В центъра на София е мармалад, установи репортер на ПИК.

препоръчано

Хиляди дефилират по улиците, повечето са без маски.

Опашката за влизане на коледния пазар на площад "Батенберг" е километрична. Започва от входа на БНБ и се вие из цялата градинка на Народния театър. Пресилено е да се каже, че хората спазват отстояние от метър и половина един от друг. Скупчването на цели тълпи е видимо с просто око.

В същото време по жълтите павета е разположена тежковъоръжена жандармерия. Полицаите са стотици. Те обаче не бдят за спазването на санитарните мерки, а охраняват обявен протест на майките на Мая Манолова. 

Протест очевидно няма, но униформените са на линия, мобилизирани насред карантината да пазят няколкодесетки платени протестъри.

Хаос цари и в парка "Заимов", където има разпънати търговски сергии. Народът се скупчва на опашки и не спазва мерките. Полиция там не се забелязва - прекалено е ангажирана да охранява протестите.  

Като цяло София вероятно е най-либералната европейска столица в момента, отчитат репортерите на ПИК на фона на тотално изпразнените централни площади на Лондон, Рим, Берлин и Париж. Надеждата е това да не излезе прекалено скъпо на българските лекари и българските болници.

Нали уж идеята беше да затворим за три седмици, да стиснем малко зъби, да разтоварим медиците, а после, за Коледа, да отворим и да живеем?

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Девите да не правят необмислени неща, Близнаците да не взимат крайни решения САМО В ПИК! Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Девите да не правят необмислени неща, Близнаците да не взимат крайни решения
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО) САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО)
ново
Днес: 43
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това