Масова акция на КАТ за колани, детски седалки и...

Животът днес

Масова акция на КАТ за колани, детски седалки и...

10605
преди 5 часа
Масова акция на КАТ за колани, детски седалки и...
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Масова полицейска акция на КАТ започва от днес 7 октомври. Пътните контролиращи органи затягат контрола над шофьорите, които возят в автомобилите си деца без специално обособени пътни седалки, също така и за поставени колани.

препоръчано

Подобна акция е планирана да се проведе едновременно от пътните полицейски служби в 31 държави в Европа по календара на ROADPOL.

"Нашите действия ще са насочени към проверки при използването на обезопасителни системи - колани, каски от водачите, както и от пътниците. Акцент е поставен и върху т.нар. разсейване - това е тенденция в цяла Европа, която се очертава като една от причините за пътно-транспорти произшествия. Използването на телефон от водачите е забранено, освен ако не се случва без участието на ръце", подчерта главен инспектор Лъчезар Близнаков от "Пътна полиция" пред БНТ.

Ще се проверява и дали водачите на тротинетки, които са в категория индивидуални електрически превозни средста, носят задължителната за лица под 18-годишна възраст каска.

От "Пътна полиция" напомнят, че глобата за непоставен колан е 50 лева и отнемане на 10 контролни точки. За превозване на дете без детска седалка се отнемат 12 контролни точки.

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 53
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК