Масова смърт на слонове смути властите в Зимбабве

Африка

Масова смърт на слонове смути властите в Зимбабве

8033
на 04.09.2020
Масова смърт на слонове смути властите в Зимбабве
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Властите в Зимбабве недоумяват каква е причината за смъртта на слонове в западната част на страната, където вече са открити 22 мъртви животни, съобщи ДПА.

препоръчано

В края на миналата седмица 12 мъртви слона бяха намерени в гората Пандамасуе, между националния парк "Хванге" и водопада Виктория, а тази седмица са намерени други десет, предава БНР.

"Все още чакаме лабораторни резултати, за да сме сигурни какво точно е покосило тези 22 слона. Продължаваме наблюдението на парковете с дронове, за да следим ситуацията", каза говорителят на службата за националните паркове и дивата природа Тинаше Фараво.

Направените досега тестове са изключили първоначалното подозрение за бактериалната инфекция антракс, каза по-рано тази седмица министърът на околната среда Мангалисо Ндлову. Той уточни, че ще е нужно още време за допълнителни изследвания, които да установят причината за гибелта на слоновете и каза, че учените подозират бактериално растение. Бракониерството бе изключено, защото умрелите животни били намерени с бивните си.

През пролетта имаше масово измиране на слонове и в съседна Ботствана, като по изчисления на природозащитници са загинали около 300 животни.

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 29
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК