Масови нарушения в бензиностанции в Ямбол и Сливен

ЧАС ПИК

Масови нарушения в бензиностанции в Ямбол и Сливен

8520
на 15.05.2015
Масови нарушения в бензиностанции в Ямбол и Сливен
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

По повод зачестилите проверки на Държавната агенция за метрология и технически надзор (ДАМТН) инспекторите продължават с денонощните хайки. Целта e проверка на безопасността и законосъобразността на течните горива в търговската мрежа.

препоръчано

За периода 11.05 - 14.05.2015 длъжностни лица от Главна дирекция "Контрол на качеството на течните горива" към ДАМТН извършиха масови проверки на бензиностанции в две области – Ямбол и Сливен.

Проверяващите изненадващо посетиха 43 обекта и взеха 49 проби от разпространяваните течни горива (31 бр. от гориво за дизелови двигатели и 18 бр. от автомобилен бензин). Пробите са изпитани в две акредитирани подвижни лаборатории на място, при което Държавната агенция за метрология и технически надзор установи, че бензиностанциите в областите Ямбол и Сливен продължават масово да не спазват утвърдените изискванията.

Открити са както некачествено гориво, така и документални нарушения. Наложени са принудителни административни мерки: задължителни предписания за временно спиране на разпространението на горива – 7 бр., предписания за забрана на разпространението на течни горива – 1 бр.

Предстои да бъдат съставени 33 акта за установяване на административни нарушения на обща стойност 135 000 лв., сред които са: несъответствия с изискванията за качество, несъответствия с изискванията за съдържание на биогориво в течно гориво и множество документални нарушения.

Налага се изводът, че голяма част от бензиностанциите продължават да действат безотговорно и незаконосъобразно, а клиентите масово са неосведомени какъв продукт заплащат и зареждат в автомобилите си.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Телците да не пътуват, Лъвовете да не влизат в конфликти, проблеми за консервативния Скорпион САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Телците да не пътуват, Лъвовете да не влизат в конфликти, проблеми за консервативния Скорпион
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК