ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
162 проверки за седмица или по три проверки на всеки час за качеството на храните по Черноморието правят от Българската агенция за безопасност. Проверките обхващат хранителни магазини, кръчми и ресторанти, хотелски комплекси, подвижни, временни и сезонни обекти, обекти с дейност кетъринг, както и предлагащи услугата „all inclusive”, намиращи се на територията на морските ни курорти, съобщиха агенцията. Инспектирани са 88 заведения за обществено хранене, 29 обекта за търговия с храни, 29 временни и сезонни обекта и 16 предлагащи услугата „all inclusive”.
Най-честите нарушения, които инспекторите на БАБХ са констатирали, са некоректно етикетирани храни, смесено и неправилно съхранение на различни групи храни и несъответствия по сграден фонд и оборудвания. В резултат на констатациите проверяващите са издали 15 предписания. До този момент няма затворени търговски обекти, или такива с временно преустановена дейност, бракуваните храни са малко над 19 килограма.


