Мафията си има държава – презареждане. Къро ли управлява България по времето на Киро и Асен

ГОРЕЩО
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Вижте разпита на бизнесмена, изнудван от Ибрямов за пари! Мирослав Тодоров пред ДАНС: Джейхан ми каза, че им трябват 9,5 млн. лв. за купуване на гласове (ДОКУМЕНТИ) САМО В ПИК TV! Социологът от "Галъп" Петко Петков с ЕКСПЕРТНА ПРОГНОЗА два дни преди вота: ДПС-Ново начало, БСП и АПС са с изравнени възможности! В неделя вечер може да имаме политически хелоуин, ако... ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV: Делян Добрев: Не съм виждал такова чудо като ППДБ - лява и дясна партия в предизборна коалиция. Заради различията си нямат обща икономическа програма (ВИДЕО) САМО В ПИК! Георги Марков НАСМЕТЕ анонимничката на ген. Атанасов - припомни 15 реплики на евролидери към Борисов, за които Кирчо и Химика не могат и да си мечтаят СКАНДАЛНО РАЗКРИТИЕ! Илхан Кючюк купил палат в "Симеоново" с рушвета от 1,5 мн. евро за доклада за Северна Македония? (СНИМКИ)
ЧАС ПИК

Мафията си има държава – презареждане. Къро ли управлява България по времето на Киро и Асен

119680
на 29.03.2023
Мафията си има държава – презареждане. Къро ли управлява България по времето на Киро и Асен
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Навярно някои от вас помнят онази прословута статия в „Ню Йорк Таймс“, посветена на нашата страна преди 15-ина години. В нея се казваше, че ако някъде държавите си имат мафии, то у нас мафията си има държава. За огромно съжаление след толкова време днес отново стигаме до тази тъжна констатация. И как иначе, след като ежедневно ставаме свидетели на бруталното й потвърждение.

препоръчано

Съвсем скоро научихме, че престъпни босове съвместно с журналисти, плюс (вероятно) водещи политически формации, са били в престъпен сговор с цел обезглавяването на българската прокуратура. Причината е много проста и очевидна. Държавното обвинение е една от неовладените от задкулисието институции, чийто ръководител Иван Гешев се превърна във враг №1 за имащите проблеми със закона и правосъдието бандити с бели якички. Взимането на главата му е първостепенна задача за сенчестите босове. Това вече бе публично показано и разказано. В страна, принадлежаща на мафията обаче, на никой не му пука.

Какво като подземният бос Красимир Каменов-Къро, подозиран в организация на поръчкови разстрела (най-пресният случай е убийството на Любо Полицая, за което и българските власти вече издирват Каменов), публично се заканва да отстрани Гешев. Това явно е новото нормално особено след гротескната улична революция от лятото на 2020 г.

Във всяка нормална държава тази дръзка проява на мутренска безнаказаност и чувство, че си над закона, щеше да предизвика гневна обществена реакция. Как така босовете ще се заканват публично на държавното обвинение, не е ли това висша проба посегателство срещу върховенството на закона, атентат срещу един от стълбовете на държавността и поругаване на правовата държава в най-чист вид?

В коя уважаваща себе си страна имащите нечисти и нелегитимни контакти с мутрите журналисти (като поръчковите бухалки Атанас Чобанов и Димитър Стоянов от BIRD) ще назидават, менторстват, размахват пръст, ще дават интервюта, ще овладяват и на практика обладават медийния мейнстрийм? Във всяко едно общество те отдавна щяха да са остракирани, да подлежат на лустрация и публично порицание?

Ами кога лидерите на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ по време на удобните си визити в телевизионните студия ще бъдат попитани за Къро? Как така мафиотският бос ще се хвали, че те били негови момчета? Ами те до вчера управляваха, тоест кой е бил на власт? Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов или Красимир Каменов-Къро?

Разбрахте ли сега защо е този целият зор да се махне Гешев? Видяхте ли къде отиват милионите на Черепа, Цецо от Белград, Бобока, Къро?

Сега стана ли ясно на какво се дължи политическата и медийна агресия и истерия по адрес на главния прокурор? Осъзнахте ли, че наистина обвинител номер 1 много им пречи, че премахването му е първостепенна задача, обуславяща създаването и поддържането на партии, НПО-та, медии, публични говорители и (псевдо)общественици на хранилка при сенчестите кукловоди.

Общество, което не застава на страната на законността срещу мутрите, наистина заслужава съдбата си. Просто защото някъде държавите си имат мафии, но у нас мафията си има държава. С изключение на един главен прокурор. Засега. 
 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 октомври - Близнаците да не харчат без причина, Водолеите да не подписват финансови договори, защото може да си навредят САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 октомври - Близнаците да не харчат без причина, Водолеите да не подписват финансови договори, защото може да си навредят
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Социологът от Галъп Петко Петков с ЕКСПЕРТНА ПРОГНОЗА два дни преди вота: ДПС-Ново начало, БСП и АПС са с изравнени възможности! В неделя вечер може да имаме политически хелоуин, ако... САМО В ПИК TV! Социологът от "Галъп" Петко Петков с ЕКСПЕРТНА ПРОГНОЗА два дни преди вота: ДПС-Ново начало, БСП и АПС са с изравнени възможности! В неделя вечер може да имаме политически хелоуин, ако...
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК