Машина за повръщане ще спаси света от стомашните вируси

СВЕТЪТ ДНЕС

Машина за повръщане ще спаси света от стомашните вируси

5988
на 07.09.2015
Машина за повръщане ще спаси света от стомашните вируси
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Американски учени създадоха машина за повръщане, с която да изследват разпространението на норовируса, който, за разлика от повечето вируси, не засяга дихателната система, а храносмилателния тракт. Изобретението е дело на учени от университета в Северна Каролина, където изследователите имат лоша новина – норовирусът може да се разпространява по въздушно-капков път.

препоръчано

Машината е създадена и тествана в продължение на две година, като работи с помощта на ръчна помпа, която изхвърля „повръщаното”. В онлайн видео докторантката Грейс Тънг Томпсън демонстрира как работи машината. Норовирусът е силно заразен стомашен грип, който причинява повръщане и диария. Основната причина обикновено е контакт със заразена храна.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК