Вход
София
Времето в София 21 o C

Мая Манолова: особености на една манийно-депресивна психоза с интензивни илюзии, внезапна еуфория и тревожна дереализация

Мая Манолова: особености на една манийно-депресивна психоза с интензивни илюзии, внезапна еуфория и тревожна дереализация

на 27.05.2020
120969
0
Мая Манолова: особености на една манийно-депресивна психоза с интензивни илюзии, внезапна еуфория и тревожна дереализация
27.05.2020
0
120969

„Борисов е с паник атаки и посттравматичен стрес“, диагностицирала днес премиера Мая Манолова.

Според нас пък самата Манолова страда от биполярно афективно разстройство, известно още и като манийно-депресивна психоза.

Накратко – циклофрения. Клинично отклонение с рязко обратими промени в менталния статус – от меланхолия до внезапна еуфория.

При Манолова са налице белезите на това състояние: повишена двигателна активност, речев напор, субективно ускорен мисловен поток, повишена самооценка и грандиозни идеи, беззадръжно поведение.

Какво, ако не „повишена самооценка и грандиозни идеи“ е изявлението, че ще оправи България с 19 мерки за 19 месеца? И че тя е алтернативата на Борисов, която ще спечели властта, подета от „вълната на гражданите“? Това съответства и на графите „речев напор“ и „субективно ускорен мисловен поток“.

Какво, ако не „беззадръжно поведение“ е маниакалната лъжа, че Борисов я е молил да не участва в кметските избори, защото знаел, че тя ще победи?

Да, но тя не победи, следователно Борисов нищо не е знаел, или и да е знаел, тежко се е заблуждавал.

Дали Борисов се е заблуждавал и наистина е вярвал, че Мая Манолова ще победи Йорданка Фандъкова? Или по-скоро е обратното – Манолова си е вярвала, че Борисов е вярвал, че тя ще спечели?

Ако е така, към биполярното разстройство ще прибавим и шизотипно такова – ексцентрично поведение и аномалии на мисленето и афекта, странни убеждения, фантазми и магическо мислене, подозрителност, натрапливо умствено предъвкване, кратки епизоди с интензивни илюзии.

Като „интензивната илюзия“, че би могла да стане кмет на София, да спечели следващи избори, да поведе сериозни маси от електората, които да й се доверят.

Най-притеснителната налудност във вербалните експликации на Манолова все пак е съждението: „Не съм ортак на хора от подземния свят, не ме търсете във вашите задкулисни уговорки“.

Персона, всеизвестна с нарицателното „Галева“ и подозирана във връзки с Васил Божков, твърди, че не е ортак на хора от подземния свят!

Това е тревожна дереализация (чувство на откъснатост от случващото се, липса на представа за действителността) – особено остър симптом при диагностицирането на БАР (биполярно афективно разстройство) и знак за необходимост от взимане на спешни мерки във връзка с психичния статус на Мая Манолова.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Смятате ли, че властта трябва отново да затегне мерките заради увеличените случаи от коронавирус?
Общо гласували: 9875
архив

Красотата ще спаси света. А непукизмът - нервите.

няма нови новини
Днес: 183
hot
най-четени новини в момента
сега
5091
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! СДВР: Не се поддавайте на провокации, протестирайте в рамките на закона (ОБНОВЕНА)
x
ЗВЕЗДИТЕ ГОВОРЯТ: Денят е много опасен - не напускайте дома си, сексуалната енергия подкопава здравето
x