Мая Манолова разбива "Отровното трио"

Политика

Мая Манолова разбива "Отровното трио"

393349
на 03.08.2020
Мая Манолова разбива Отровното трио
Автор:   ПИК

Провалената кандидат-кметица на София Мая Манолова е твърдо решена да приватизира протеста на Орлов мост за нуждите на новата си партия "Изправисе.бг".

препоръчано

Бившата омбудсманка използва т.н. майки от "Системата ни убива" за превземането на палатковия лагер на възловото кръстовище, където вече има тяхна палатка и лозунг с името на гражданската структура на Манолова.

Това е и в дъното на панаирите, които майките и самата Манолова спретнаха в събота и неделя с микробуса пред Софийския университет, а преди това и с обсадата с черни чували на дома на Бойко Борисов в Банкя.

Сценарият се реализира с енергичното съдействие на единият от т.н. Отровно трио - пиарът и баща на сайтовете за фалшиви новини Арман Бабикян, който винаги намира начин да се лепне за политическите проекти на изпаднали от политиката жени. Стратегията за овладяването на протеста на Орлов мост в полза на бъдещата бартия на Манолова също била негова, научи ПИК от отлично информирани източници.

Фактът, че лице на уличните изяви на "майките" е именно старата познайница Вера Иванова е само още едно доказателство за намеренията на Манолова и Бабикян. Вера Иванова фигурира официално като основателка на платформата на Мая Манолова "Изправисе.бг". Тя е и аватар на скандалите с белия микробус, който се опитваше да стигне до Орлов мост в събота вечерта, но полицията не го допусна.

Манолова яхна протестите на майките на деца с увреждания, още докато бяха пред Народното събрание.

На Орлов мост активно се подвизава и едно от лицата на организацията на Манолова - криминално проявеният и арестуван през миналата година за търговия със стоки менте Тихомир Василев, който се изживява и като говорител на тамошния палатков лагер.

Понататъшните действия на политичката и пиара обаче категорично изключват другия от Отровното трио - адвоката Николай Хаджигенов, както и неговата идея да използва протестите и палатковите лагери за създаването на партията "Национален протест "Съпротива". Бабикян е преценил, че шансовете му да успее, както и да бъде финансиран за целта от дубайския изгнанник Васил Божков, който стимулира протестите от чужбина, са минимални.

Третият в триото - скулпторът Велислав Минеков, е изпаднал от всички политически планове.

От своя страна Манолова също е преценила, че не е в състояние да създаде сама партия чрез гражданската си структура, нито чрез политическата сила на Меглена Кунева със затихнали функции - ДБГ, ръководена в момента от Димитър Делчев. Неслучайно на сегашните протести току се навъртат и други бивши лица на ДБГ като Настимир Ананиев, който си направи някаква структура "Волт".

Манолова е нежелана и от привържениците на Хрито Иванов и неговата "Да, България", тъй като за много от тях тя е враг още от 2013-2014 г., когато беше зам.-председател на Народното събрание от квотата на БСП и обиждаше тогавашните демонстранти пред парламента и в медиите. А освен това се разхождаше и с потник с надпис "Шанс за Орешарски".

Манолова отдавна е в тесни контакти със забегналия хазартен бос с 19 обвинения Васил Божков, от когото е търсила помощ за кампанията си като кандидат-кмет на София, както разкри самият той. А в публичното пространство се появи снимка, на която Манолова влиза в офиса му, още докато беше недосегаем и се подвизаваше в България.

Сподели:
Бомба x
ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Ген. Мутафчийски и медиците във ВМА получиха втора ваксина срещу COVID-19 (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Ген. Мутафчийски и медиците във ВМА получиха втора ваксина срещу COVID-19 (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 45
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това