"Мая Манолова - кмет": една продукция на Моника Станишева, архитекта на модела "Орешарски"

Политика

"Мая Манолова - кмет": една продукция на Моника Станишева, архитекта на модела "Орешарски"

222556
на 04.10.2019
Мая Манолова - кмет: една продукция на Моника Станишева, архитекта на модела Орешарски
Автор:   Ива Николова

Последвайте ни в Google News Showcase

От продукт на пиара червената "независима" кандидатка за кмет на София Мая Манолова е на път да се превърне в негова жертва. 

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Кампанията ѝ, предшествана от катастрофа на столичния бул. "Христо Ботев", е на път окончателно да катастрофира с поредица от гафове, които я превръщат във водевилен участник в предизборната надпревара за местна власт. Въпреки огромния екип от спецове по публично поведение, който се грижи за нея!

Сред тях, освен бащата на сайтовете за фалшиви новини Арман Бабикян, за когото съобщи в студиото на ПИК TV политологът Стойчо Стойчев, е и старата познайница от политическите реклами Моника Станишева.

Припомняме, че именно пиарът й отвори пътя до съпружеското ложе на днешния президент на ПЕС Сергей Станишев, където тя замени Елена Йончева.

Моника Станишева дава имиджмекърските си съвети дистанционно от Брюксел и държи под пряк контрол публичните изяви на опищялата всички студия от "репресиите" на властта бивша омбудсманка. 

Моника, тогава все още Йосифова, отдавна бе сложила ръка на кампаниите на БСП по избори, заради което с тази роля се прости режисьорът Нидал Алгафари. Уви, бойката дама и бивша съпруга на бившия банкер от фалиралата Първа частна банка Венцислав Йосифов, няма нито една спечелена кампания в предизборните битки.

Катастрофалното представяне на БСП на изборите през 2009 г., когато столетницата вкара едва 40 депутати след мандата на Тройната коалиция с премиер Сергей Станишев, също бе плод на нейната рекламна визия. 

В интервала до провеждането на следващите парламентарни избори през 2013 г. Моника затвърди позициите си при лидера на БСП Сергей Станишев. Тя пое и лобизма за кандидатурата му като шеф на ПЕС в Брюксел.

Именно 2013 година се оказа фатална не само за БСП, която състави правителство заедно с ДПС, но и за самата Моника Станишева, която се преквалифицира в архитект на правителството на Пламен Орешарски.

По това време Моника вече бе бетонирала позицията си при Станишев, реализирайки най-голямата му мечта - да стане баща. Бившата участничка в популярните в началото на 90-те години на миналия век конкурси "Мокра фланелка" и бивша репортерка от "24 часа" лежеше за задържане на второто дете от Сергей Станишев.

Новата банкова опора на Моника (вече Станишева) стана друг банкер на върха на просперитета си - собственикът на фалиралата КТБ и днешен беглец от правосъдието Цветан Василев.

Очевидци и преки участници в съставянето на кабинета на Пламен Орешарски разказват, че това правителство се е сформирало на две места - в кабинета на Цветан Василев и в болницата при Моника Йосифова.

Бъдещите министри са посочвани или от Василев, или от Моника Станишева, като са преминавали на оглед и одобрение и на двете места. Известен е дори фактът, че бъдещият председател на Народното събрание от БСП е обикалял притеснен около централата на КТБ на пл. "Гарибалди", за да изчака и попита важен участник в инженерните дейности по сформирането на новото управление: "А за мен какво има?".

Успокоили го, че има.

При това раздаване на властовите карти от Цветан Василев под прекия надзор на Моника Станишева днешната червена "независима" кандидатка за кмет на София Мая Манолова получи поста на зам.-председател на Народното събрание. Очевидно близостта между двете дами е доказана във времето.

Всеизвестен е злополучният и кратък живот на правителството на Пламен Орешарски, който според запознатите става премиер като личен избор на Цветан Василев. Много близки до него твърдят, че след създаването на това правителство в комбина с Моника Станишева той придобива самочувствието, че може да стане и премиер, на което двете управляващи политически партии - БСП и ДПС, не гледат благосклонно.

Дълготрайните протести срещу кабинета Орешарски обаче налагат бързи действия от страна на изпускащите властта партии. А Моника внушава на Станишев, че един от спасителните ходове е Орешарски да бъде отстранен от премиерския пост и на него отново да застане лидиращият Тройната коалиция като министър-председател Сергей Станишев.

В тази идея обаче трябва да бъде убедена и ДПС, тъй като мандатът се крепи на крехкото мнозинство от общо 120-те депутати на двете партии.

Както е известно, в ДПС нищо не се решава без тежката дума на почетния председател Ахмед Доган, макар партията вече да има друг лидер - Лютви Местан. Станишев си урежда среща при Доган в т.н. Сараи, на която се появява заедно с Моника, за да проведе преговорите за отстраняването на Орешарски и възкачването на премиерски пост от самия него.

Доган е потресен, разказват очевидци. Той не разбира в качеството на каква Моника съпровожда Станишев на толкова важен делови разговор, заявява това съвсем честно и открито и настоява дамата веднага да напусне помещението, в което се провежда срещата му със Станишев.

Как се развиват по-нататък събитията, знаят всички. Най-ненадейно Лютви Местан свиква извънредна пресконференция в парламента, на която обявява, че ДПС оттегля доверието си към правителството на Пламен Орешарски и тръгва към предсрочни избори.

Сред много причини за това запознати със задкулисните совалки на политиците посочват именно екстравагантната идея на вече дискредитирания като носител на управленския мандат Сергей Станишев отново да стане премиер. Както и гневът на Ахмед Доган, че се появява при него с вече високопоставената в качеството на съпруга на лидера на БСП пиарка Моника Станишева, която възнамерява да го облъчва и да се намесва във важния разговор между двамата лидери на управляващото мнозинство.

След краха на поредния мандат на БСП, както и след делегитимацията на Моника Станишева, тя рязко взе курс към Брюксел, който за България отдавна се е превърнал в терен за някои провалени у нас политици.

Станишев отстъпи лидерския пост на Михаил Миков и твърдо стоя зад него, включително и при избора на Корнелия Нинова за председател на БСП. Така че острият конфликт между Нинова и Станишев не тръгва от т.н. Истанбулска конвенция, а е заложен много преди това. 

Всички помнят как Нинова си разчисти сметките със Станишев, като се опитваше изобщо да го отстрани от евролистата на червените на изборите през май, но претърпя крах. Станишев успя да събере подкрепата дори на свои отявлени врагове срещу Нинова.

В момента Станишев е един от най-яростните противници на лидерката на БСП. В стратегията на вътрешнопартийната опозиция на Нинова влиза доброто представяне на другата ѝ върла опонентка Мая Манолова на местните избори.

Под сурдинка се шушука, че тази идея е била внушена на Манолова от самата Моника Станишева, тъй като в главата на амбициозната съпруга витаел поредния план за бъдещето на нейния мъж - отново да оглави БСП. Друга група от противниците на Нинова обаче се надяват това да направи Мая Манолова при завоюването на прилични позиции след местните избори.

Тъй или иначе, мотивацията на всички противници на Нинова в момента е една - Манолова да се представи силно на местния вот и да се свали Корнелия за което са впрегнати всички сили, включително и имиджмейкърските претенции на Моника Станишева.

Уви, много баби, хилаво бебе.

Инициативният комитет, издигнал Манолова, се разпадна още на старта, кампанията ѝ върви надолу, финансирането ѝ е абсолютно неясно, а идеята да се прави на мъченица и онеправдана от властта, след като през целия си съзнателен живот е пребивавала в нея, включително и като зам.-председател на Народното събрание, я прави жалка...

.

 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК