МВнР: България гони 10 руски дипломати

ГОРЕЩО

МВнР: България гони 10 руски дипломати

46852
на 18.03.2022
МВнР: България гони 10 руски дипломати
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Десетима руски дипломати са били обявени за персона нон грата, предаде РИА Новости, като се позова на дипломатическата мисия на страната в София.

препоръчано

„Да, потвърждаваме тази информация“, казаха от дипломатическата мисия, отговаряйки на съответния въпрос на РИА.Както по-късно уточниха в българското външно министерство, руските представители трябва да напуснат страната до 72 часа, посочват от агенцията. 

По предложение на компетентните власти на Република България, съгласувано с министър-председателя Кирил Петков, България обяви днес 10 руски дипломати, акредитирани у нас,  за персона нон грата, като им даде 72-часов срок да напуснат страната, се казва в съобщение на българското МВнР.

Заместник-министърът на външните работи Васил Георгиев връчи в този смисъл съответната вербална нота на посланик Елеонора Митрофанова.

Съгласно информацията на компетентните власти, посочените служители на посолството на Руската федерация у нас са осъществявали на територията на Република България дейност, несъвместима с Виенската конвенция за дипломатическите отношения.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 8 май - денят е нервен за Близнаците, успехите намигат на Лъвовете САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 8 май - денят е нервен за Близнаците, успехите намигат на Лъвовете
ПИК TV x
Николай Бареков пред ПИК TV: ГЕРБ и ДПС убиха ПП с два смъртоносни удара! Кирил Петков и Лена Бориславова са абсолютни мошеници (ВИДЕО) Николай Бареков пред ПИК TV: ГЕРБ и ДПС убиха ПП с два смъртоносни удара! Кирил Петков и Лена Бориславова са абсолютни мошеници (ВИДЕО)
ново
Днес: 75
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК