Вход
София
Времето в София 11 o C

МВР е подслушвало журналисти в разработката "Будали"

МВР е подслушвало журналисти в разработката "Будали"

на 18.03.2013
4285
12
МВР е подслушвало журналисти в разработката "Будали"
18.03.2013
12
4285

- Г-н Бинев, какво е мнението ви за служебното правителство?

- Бойко отново ме изненада. Винаги съм мислил, че няма по-лошо правителство от това на Тройната коалиция. За мен служебното правителство е най-анонимното в новата история на страната. От този кабинет са ми познати само трима - Марин Райков, Владимир Попов и Петър Стойчев. Много се учудих, когато разбрах, че едно много умно и способно момче като Стойчев се е хванало на тази въдица. Влизането му в служебното правителство може да му изиграе лоша шега.

Това служебно правителство не е "Б" отборът на ГЕРБ, а "Я" отборът на България. Тези хора не могат за гарантират провеждането на честни избори.

- Съгласен ли сте с критиките на опозицията, че Бойко Борисов ще продължи да управлява държавата задкулисно, посредством новото правителство?

- Това е абсолютно сигурно. Членовете на служебното правителство са подбрани специално с тази цел. В него трябваше да попаднат хора, които са се доказали в обществото, а не такива, които са били на държавната софра. Служебният кабинет е съставен от резервни играчи, които имат задача да заметат следите от престъпленията на ГЕРБ.

- Смятате ли, че прокуратурата ще провери дейността на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, след като двамата подадоха оставка и вече не са на власт?

- Това са доказани престъпници. Прокуратурата и новото правителство трябва незабавно да ги подведат под отговорност. Истинските престъпници не се разхождат по улиците, а контролират държавата. Затова те трябва да попаднат под ударите на закона. Извършили са множество престъпления, а най-тежкото от тях е злоупотреба с власт. Единственият начин служебното правителство да ме опровергае за твърденията ми е да даде Бойко Бориков, Цветанов и останалите членове на бившия Министерски съвет на прокуратурата.

- Ще направи ли проверка прокуратурата за 6-те апартамента на Цветан Цветанов?

- Ако прокуратурата не разпореди веднага такава проверка, това ще означава, че не е независима. Разбрах, че се е случило и нещо изключително притеснително. След огласяването на делото "Буда" е била образувана разработка срещу журналисти, които свободно и честно са отразявали събитията в държавата и не са се подчинявали на диктатора Бойко Борисов.

- Имате ли доказателства, с които да подкрепите твърденията си?

- Да. Имам доказателства. Разработката, при която са подслушвани журналисти, носи кодовото име "Будали". Тя е подобна на разработката "Галерия", при която също бяха следени журналисти.

В понеделник ще поискам официално от Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) да ми отговори дали има разработка "Будали". Ще предоставя на прокуратурата и на компетентните органи множество документи, които уличават политици и държавни чиновници в извършване на престъпления.

- Преди дни десетки хиляди наши сънародници протестираха срещу монополите в енергетиката. Но защо никой не въстава публично срещу банковите картели?

- Първото нещо, което трябва да бъде направено сега, е да бъдат разградени банковите картели. Хората трябва да излязат на протест и пред банките, които ги обират и направиха така, че законите да ги обслужват. По този начин беше узаконено бруталното лихварство. Банките търгуват с влияние, с информация. От тях зависи кога да преведат пари на определен бизнес или да ги забавят, с което да го обрекат на фалит. И тук се отличават трите Ц-та: Цветелина Бориславова, Цветан Василев и Цеко Минев.

Прокуратурата трябва да провери как една жена забогатя, след като приятелят й Бойко Борисов беше главен секретар на МВР. Та той дори не беше и неин съпруг. На изпроводяк Цеко Минев заграби и Национален парк "Пирин". Явно всичко, което придоби по времето на ГЕРБ, не му беше достатъчно, та трябваше да посегне и на природата.

Цветан Василев е черната каса на голяма част от правителствата, които са управлявали България.

Бориславова, Василев и Минев имат обща етимология. На всички тях трябва да им бъде потърсена наказателна отговорност.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34787
архив

Мъж и жена седят пред камината. Жената плете, а мъжът чете вестник. Жената: – Скъпи, на челото ти е кацнала една муха! Мъжът: – Да не искаш да кажеш, че съм лайно? – Хмм, една жена може да греши, но една муха - никога...

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравните власти с аларма: За последната седмица е отчетен ръст на смъртността от 50% (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)
x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с пълен хороскоп за дъждовния четвъртък - късметът на Лъвовете изневерява, Везните два пъти да мислят преди да направят нещо
x