МВР засилва контрола по пътищата за празниците

Крими

МВР засилва контрола по пътищата за празниците

2085
на 29.04.2021
МВР засилва контрола по пътищата за празниците
Автор:   ПИК

МВР ще предприеме  засилени мерки във връзка с предстоящите празнични и почивни дни.

препоръчано

Екипи на „Пътна полиция“ ще има на  основните булеварди и входно-изходните артерии в страната. Те ще следят за спазване на правилата и ще регулират движението при нужда.

„На 29 и 30 април, както и на 4 и 9 май всички налични технически средства за контрол на скоростните режими ще бъдат на пътя. Съветът към водачите е да се съобразяват с въведените ограничения”, заяви на брифинг главен инспектор Лъчезар Близнаков от отдел „Пътна полиция“.

„Със заповед на главния секретар на МВР гл.комисар Ивайло Иванов от началото на април са организирани проверки както по линия на полицията, така и по линия на пожарната безопасност. В този период досега на територията на страната са извършени 1536 проверки в православни храмове, църкви и др. Констатирани са 179 нарушения , връчени са съответните предписания. Извършен е и инструктаж на работещите там, тъй като по време на празниците там се събират много хора”, заяви комисар Георги Толин от ГД "Пожарна безопасност и защита на населението".

Инспектор Росен Белишки от Криминална полиция изтъкна, че по време на празниците служители на „Криминална полиция“ ще продължат да изпълняват служебните си задължения.

„По отношение на великденските празници – тенденцията е голяма част от гражданите да пътуват, ще напуснат градовете, жилищата им щем останат празни. За нас в „Криминална полиция“ е сериозно предизвикателство да опазим собствеността на гражданите и ще положим много усилия за това. Във всички Областни дирекции ще бъдат приложени съответни мерки за недопускане на престъпления. Тези мерки са съобразени с конкретните региони и с направен анализ на актуалната оперативна обстановка и на изминали престъпления. Определени служители на „Криминална полиция“ ще продължат и по време на празничните дни да изпълняват своите служебни задължения. Ще изпълняват оперативни задачи и при нужда ще могат да се включват както при задържане на лица, извършили престъпления, така и за разследване на престъпления по „горещи следи“, заяви той.

Белишки даде и съвети и за това и какво можем да направим, за да се предпазим от кражби в домовете си.

„Когато става въпрос за входните врати на жилищата е добре да бъдем снабдени със сериозни врати и заключване. Ако сме снабдени с такива практически е невъзможно някой да проникне. Друга критична точка е дограмата – често кражбите стават през прозорците. Начинът, по който може да се противодейства на това е ако дограмата е снабдена с съответните антивзломни обкови, другият вариянт е с райбери за дограма”, допълни той.

По линия на Охранителна полиция е разпоредено засилено полицейско присъствие около храмовете, църквите и манастирите във връзка с предстоящите празници.

„Колегите от страната ще съблюдават и за спазване за въведените противоепидемични мерки, като ще съдействат и на другите колеги за недопускане и разкриване на престъпления, където има извършени такива. Ще бъде засилено полицейското присъствие по автогари, ЖП гари и други обществени места, на които се очаква висока посещаемост”, обяви инспектор Георги Кандев.

 

 

 

Сподели:
Бомба x
Седем начина да преборите самотата Седем начина да преборите самотата
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миро от Биг Брадър строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си САМО В ПИК TV: Миро от "Биг Брадър" строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си
ново
Днес: 41
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това