МВР отчете: 67 досъдебни производства за купуване на гласове

ЧАС ПИК

МВР отчете: 67 досъдебни производства за купуване на гласове

14654
преди 6 часа
МВР отчете: 67 досъдебни производства за купуване на гласове
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

До момента на територията на страната са проведени 193 спецоперации и са задържани 37 души. Днес се провеждат специализирани полицейски операции на територията на София - област, Монтана и Стара Загора.

препоръчано

Данните за организацията на вота и борбата срещу купуването на гласове на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври за първи път представи директорът на пресцентъра на МВР Митко Димитров.

Операциите са в ход и ще продължат до края на изборите.

Към 10 часа днес в МВР са получени 308 сигнала. 237 сигнала да свързани с купуването на гласове.

73 са образуваните досъдебни производства. 67 от тях са срещу политическите права на гражданите.

Най-много сигнали са подадени от Бургас - 48 и Варна - 34.

971 са съставените предупредителни протокола.

Миналата седмица от МВР обявиха, че ще организират ежедневни брифинги, на които да представят актуалните данни за борбата си с купения вот, или както официално се оповестяват операциите - "полицейски действия, предприети срещу престъпления, свързани с политическите права на гражданите". Така ежедневни брифинги можем да очакваме всеки ден от 21 до 25 октомври. Вътрешният министър Атанас Илков обаче твърди, че законът му забранява да се оповестяват имена на партии, в полза на които се осъществява купуването на гласове.

От днес всеки, който няма валиден документ за самоличност, може да подаде документи за издаване на удостоверение, валидно за изборния ден. Към момента са приети 41 891 заявления и са издадени ускорено над 43 000 лични карти от дирекцията Български документи за самоличност.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов с ОЩЕ ОТГОВОРИ на въпроса защо трябва да се гласува (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов с ОЩЕ ОТГОВОРИ на въпроса защо трябва да се гласува (НА ЖИВО)
ново
Днес: 99
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК