МВР шефът Христо Терзийски категоричен в разгара на пандемията: Целта на правителството е да не се затваря икономиката

Здраве

МВР шефът Христо Терзийски категоричен в разгара на пандемията: Целта на правителството е да не се затваря икономиката

17241
на 13.11.2020
МВР шефът Христо Терзийски категоричен в разгара на пандемията: Целта на правителството е да не се затваря икономиката
Автор:   ПИК

Няма как да се глоби пенсионер, който в 10:30 часа отиде да си купи хляб. Нашата цел, казвам го като член на правителството, е да направим такива мерки, че максимално да защитим живота и здравето на хората, но да не се затваря икономиката. Това обясни пред Нова телевизия вътрешният министър Христо Терзийски въпроса със зеления коридор за пазаруване на граждани над 65-годишна възраст.

препоръчано

От началото на месеца сме издали над 10 000 предупреждения за спиране на противоправни деяния за неспазване на мерките, отчете вътрешният министър.

"Лични карти не могат да се искат, важна е преценката, всеки един, който отговаря за даден търговски обект, да въведе ред", обясни още вътершният министър реда за влизане в магазини и аптеки.

"Нашата компетентност е да спазваме разпоредбите, които издават здравните власти. Ще издадем едно устно предупреждение, ако това противоправно деяние не спира, ще издадем писмено предупреждение и чак ако човекът е толкова настоятелен да нарушава разпоредбите, ще бъде глобен", така той обясни евентуалното възникване на проблеми при случай, ако възрастен човек бъде хванат да пазарува след 10 часа.

"Имаме 1350 положителни служители, които са на лечение, на болнично лечение има около 70 души", съобщи Терзийски данните за разпространението на коронавируса сред личния състав на полицията.

"Разпоредено е да се извърши проверка на действията на служителите, които са били патрул. Мисля, че понеделник или вторник, комисията ще представи доклад. Има данни, че са нарушили служебните си задължения. Проверката ще приключи другата седмица", коментира той скандала от Пловдив, при който общински съветник вдигна мощен купон, а дошлите полицаи не са направили нищо, за да спрат разгула в заведението.

Сподели:
Бомба x
Най-опасните дни през февруари, в които трябва да сте много внимателни Най-опасните дни през февруари, в които трябва да сте много внимателни
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите гласуват нови мерки срещу прането на пари (НА ЖИВО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите гласуват нови мерки срещу прането на пари (НА ЖИВО)
ново
Днес: 39
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това