ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Виолета Маврова, Дупница
Необходими продукти:
700-800 г брашно
1 ч.ч. маргарин (мас)
1 ч.ч. захар
2 с.л. кисело мляко
1 яйце
1 ч.л. сода
1 ч.л. канела
1 с.л. мед
мармалад
Начин на приготвяне:
Смесва се разтопеният маргарин със захарта. Бърка се, докато се стопи захарта, след което се добавят постепенно всички продукти. Омесва се средно твърдо тесто. Разточва се кора от 1/2 см. Изрязват се кръгчета с ракиена чаша, като половината кръгчета се изпичат така, а на другата половина се правят дупчици с капачка от флумастер за очички и уста. От изрезките се лепват ушички. Пекат се на 180 градуса. Като се изпекат, се слепват едно с друго с мармалад, като се натискат двете кръгчета, за да може мармаладът да се покаже от дупките.
Да ви е сладко!