Медиен картел на Би Ти Ви и Нова фалшифицира новините и манипулира информацията за протестите

Политика

Медиен картел на Би Ти Ви и Нова фалшифицира новините и манипулира информацията за протестите

218196
на 04.08.2020
Медиен картел на Би Ти Ви и Нова фалшифицира новините и манипулира информацията за протестите
Автор:   ПИК

Медиен картел фалшифицира новините за пртестите и протестиращите, като пропуска официалната информация за бройката им, разпространена от СДВР, и я поменя с манипулативни данни и репортажи. Най-странното е, че последователки на всеизвестната фалшификаторка на новини Канна Рачева от Би Ти Ви се намериха и в Нова телевизия, която доскоро се държеше достойно, но явно е пристанала на плановете на Васил Божков.

препоръчано

За първи път от началото на блокадите на централни кръстовища в София столичната полиция съобщи вчера точния брой на терористите, които тормозят 2 милиона софиянци. Те са точно 50, а двете най-големи национални телевизии - Би Ти Ви, по-известна като Божков ТВ, и Нова телевизия скриха броя на терористите в своите обедни емисии.

Репортерката на Би Ти Ви Мариета Николаева отиде дори по-далеч в манипулациите като гордо обяви колко палатки и шатри блокират столицата, но някак си пропусна да съобщи, броят на катунните съоръжения чувствително превишава бройката на самите катунари.

По същата схема от неделя вечерта Би Ти Ви облъчва зрителите си с твърдения за протести в повече от 22 държави по света. Но без да съобщи, че на кадрите от всички точки по света се виждат не повече от по 4-5 души. Стигна се дотам някаква девойка, говореща на компютъра от дома си, да бъде представяна като отделен протест.

Изобщо Божков ТВ е толкова заета да чисти имиджа си от пораженията, нанесени от измислячката на протести Канна Рачева върху доверието и сриващия се рейтинг на медията, че започва да прибягва до все по-груби манипулации в ефира.

Към нея се присъедини и Нова телевизия, което подсилва съмненията за медиен картел в отразяването на протестите и блокадите между двете господстващи на пазара телевизии. 

За Нова телевизия бе по-важно да тиражира манипулациите на компрометираната Вера Иванова, че полицаи са били деца, след като още вчера СДВР разпространи кадри, на които ясно се вижда как т.нар. „майки“ тикат децата си като жив щит между полицаите и белия микробус. Така, че само от ефира на БНТ хората можеха да се информират за реалния брой на терористите, блокиращи София.

Към медийния картел на Божков ТВ и Нова тв се присъедини и националното радио, чиято страница в интернет постничко информираше, че незаконните протести продължавали. Но тази манипулация не е изненадваща като се има предвид, че интернет-страницата на БНР се управлява от поредната капия на Цветан Цветанов в държавните институции – бившето му пресаташе в МВР Ваня Вълкова.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с пълен хороскоп за мразовития понеделник - успешен ден за Близнаците, трудности за Водолеите САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с пълен хороскоп за мразовития понеделник - успешен ден за Близнаците, трудности за Водолеите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Ген. Мутафчийски и медиците във ВМА получиха втора ваксина срещу COVID-19 (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Ген. Мутафчийски и медиците във ВМА получиха втора ваксина срещу COVID-19 (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 46
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това