Вход
София
Времето в София 20 o C

Медии на повикване за удобство на политиците - прекалили с тунинга беновски и лигави светославивановци

Медии на повикване за удобство на политиците - прекалили с тунинга беновски и лигави светославивановци

на 16.04.2019
59919
15
Медии на повикване за удобство на политиците - прекалили с тунинга беновски и лигави светославивановци
16.04.2019
15
59919

Покрай лъжовните плетки на лидерката на БСП Корнелия Нинова, които я издъниха и разкриха цялото задкулисие на ръководството на столетницата, се издъниха и някои телевизии, които кой знае защо смятат, че имат зрители.

Безпощадно ясно лъсна и задкулисието, в което те правят новини и уж разтърсват пространството със страхотните си журналистически попадения.

На пленума на БСП БНТ и Би Ти Ви гордо се равниха по всеизвестния ѝ прякор, свързан с контраистината, като обявиха, че в 10.30 часа, т.е. половин час ппреди началото на инфарктното зъседание на Националния съвет на БСП, ще съобщят червената евролиста и то при положение, че тя нито е обсъждана от най-висшия орган на партията, нито е гласувана.

И влязоха в капана поръчковите медии на повикване, пригодни да обслужват всеки, който ги пожелае.

Защото още в 10.00 часа вече беше известно, че най-приближените на Нинова в т.н. Изпълнително бюро, което заседаваше преди Националния съвет, е взето решение листата да бъде обявена пред БНТ и Би Ти Ви.

Да се чуди и мае човек защо и срещу какво Корнелия Нинова може да нарежда на две телевизии - едната държавна, другата частни, да я обслужват. Понеже в случая не става дума за новина, до която са се докопали самите медии, а която лидерката на БСП е благоволила да им съобщи, разигравайки ексклузивност и всъщност дълбоко подценявайки средната интелигентност на другите журналисти и всички зрители, както впрочем прави и с избирателите.

Корнелия Нинова падна жертва на собствените си лъжи - шантажът й не минава. Спасява я само оставка

Корнелия Нинова падна жертва на собствените си лъжи - шантажът й не минава. Спасява я само оставка

Хубав ден за БСП! Оказа се жилава трънка. Държа се точно...

на 15.04.2019

Нинова явно бе заложила на същия принцип, на който изведе депутатите си от парламента - първо обяви пред медиите, че ще го направи, а сетне започна да натрапва решението си на Националния съвет и да му извива ръцете, докато не го приемат. Та и сега така: аз ще каже на всички листата, а пък вие сетне ще ми я гласувате. Да, ама не.

Освен това, при разпределянето на ролите и двете се озоваха в ролите на измамените камилчета и бяха излъгани чисто по ниновски. И въпреки че Би Ти Ви започна първа и изпревари с няколко минути БНТ, момата, която ѝ бяха пратили от ръководството нямаше ранга на Драгомир Стойнев, който хвърли бомбата пред държавната медия, че шефът на кабинета на Румен Радев - Иво Христов, влиза на избираемото четвърто място в червената евролиста. Всъщност, от самата листа бяха споменати само две-три и то вече иззвестни имена.

Още по-измамени се оказаха двете телевизии, защото по това време, освен тях, пред централата на БСП вече стояха и други медии и всички чуха "разтърсващите новини", въпреки Радините вълнения на репортерките, които се мяткаха по околните с възгласите": "На живо сме", макар още изобщо да не бяха включени. 

Ти да видиш! Телевизиите можели да предават на живо... Нямат край чудесата ти, господи! ПИК TV излъчва от години само на живо! 

Едната клета репортерка най-простодушно издаде евтино съшитата поръчка, ии, изнервена, че викачите се бавят, се разпъшка: "И защо ни повикаха толкова рано?!" Направо да ги ожалиш.

Но и това тяхно живо си беше съвсем на умряло. Защото т.н. "живо" на тези телевизии не е нищо друго, освен един реден мач, режисирана постановка с предварително репетиран сценарий, уговорени въпроси и нарочно повикани журналисти, както и в случая с евролистата на БСП. В това живо няма нищо автентично, нищо истинско, нищо ненагласено - медии на повикване за спешни нужди.

Към медиите "на умряло" спада и едни други лели, които се домъкват 5 минути преди финала на разни събития, както и в случая с пленума на БСП, чиито край в един момент просто престана да се вижда, защото са получили "повиквателна" в подходящия момент. Разбира се, и ПИК TV беше там, но на истинско живо цели 11 часа. 

Това беше т.н. Беновска, която се опитва да привлича зрители с измами, като рекламира предстоящи интервюта с Бойко Борисов, Сергей Станишев, Румен Гечев (все на гребена на вълната в този момент), а всъщност използва записани реплики от техни изявления пред всички журналисти отпредишните дни, сред които се провиква и тя с речите си от серията "Някой да не ме е забелезал?!". И използва чужда информация, допита по чисто журналистически път, която предпочита да краде, вместо да цитира източника ѝ. Защо в "Канал 3" я търпят си е работа на "Канал 3".

Преди дни обаче врътката с "напременното случайно появяване" на правилен репортер се разигра пред Висшия съдебен съвет, където се подвизаваше уличения в "Кум гейт" със скандалната фирма "Артекс" шеф на ВКС Лозан Панов с купено на безценица жилище, в което живее. 5 минути преди края на заседанието Лозан Панов тръгна да излиза. Пет минути преди края на заседанието там се появи представителката на сектата от събедни журналисти Кана Рачева от Би Ти Ви. И - о,чудо! - мълчащият дни наред като риба и на мокро, и на сухо Лозан Панов проговори на озовалата се на повикването.

Не, че каза нещо смислено, но поне проговори. Зрителят чу 30 секунди от казаното, нищо не разбра, но остана с усещането, че ей-на, говори си човекът, без да си дава сметка, че говори, когато той повика някоя, готова да я баламосват, а не когато го питат нещо по същество. Разбира се, и ПИК TV беше там на истинско живо, но след като дни и часове наред го чакахме къде ли не из София в опит да зададем въпросите си. 

Има ли смисъл да се питаме откъде и как се взе уж разследващата уж журналистка Бенатова в парламента, в който не знае откъде се влиза, точно в деня и часа, когато Цветан Цветанов разясняваше апартаментите си? Че на тоя фон защо Елена Йончева да не е също разследваща журналистка?

С тези телевизии на повикване чудно ли е защо по телевизиите вече няма сериозна публицистика? Причината не е, че хората не се интересуват от това. Броят на гледанията и четенията на материалите и видиата, посветени на политиката, в ПИК са крещящо отрицание на подобно твърдение - политическите материали от новини през репортажи на живо до интервюта на живо дневно достигат до 800 000 - 900 000 посещения. Толкова зрители не могат да се присънят и в най-мокрите сънища на нито една телевизия, каквито и щуротии да разказват за пийпълметричните си данни.

За сметка на това са оставени разни злоупотребили с туининга беновски, които замерят хората с ябълки и им подаряват собствените си книги отпреди 30 години, разни кресливи сашодиковци, които тичат в свински тръст из кулоарите на парламента с поръчкови въпроси, разни лигави светославивановци, които само дето не реват, докато безобидно питат за нещо добре подготвените си за въпросите събеседници, разни рачеви, в чиито кани могат да наливат всякаква боза под формата на репетирани изявления.

И докато тази ерзац журналистика шества по медиите, те бавно, но необратимо се превърнаха в медии на повикване, обслужвайки интимните трепети на всеки, коойто ги пожелае. Когато с такива интимни услуги се занимават жените в лично качество, това се нарича проституция. Как се нарича това, когато го вършат медии, да си отговорят хората. Е, може и самите медии, стига да се погледнат рейтингите, но ако имат доблест и съвест поне за това. Само, че услугите на повикване напълно са прекратили подобни нагласи в обслужващия персонал, в който са се превърнали тези медии и тези журналисти.

Тъй че единственото, което му иде на човек да им каже е: "Едно кафе, моля! И сметката - в брой".

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(15)
1
Имам два въмпроза. Докога журналистите ще ни занимават със самите сбе си?
2
И фторо, как може един експонат от природонаучният музей, иссущен пpилeп, да ръси толкова много утpoвни стлюнтки? Ако го сложат във буркан, ще прелее.....
3
нечистоплътното сайтче „Чур“ отново се овъртоли в селските клюки и се зарови в мръсното бельо на политиците белким изфабрикува някои феик срещу заплащане. Обаче колеги залязват гербавите клакьори. Да не се окаже, че надувате кавала с всичка сила от …..обратната страна
4
Някой, докато е учил в Москве, е набляга повече на сюрреализма.
5
Кмета на Стара Загора доказа че ГЕРБ не разчита на циганските гласове.Вижте кои разчитат на тях - как реват че им събарял къщите.
6
Google вече плаща $ 600 до $ 800 всеки ден, за да работи четири часа онлайн от home.my последната заплата е $ 5386 за работа 24 часа в седмицата онлайн. Сестра ми приятел е средно $ 25000 за месеци сега и тя работи около 28 часа на седмица. Не мога да повярвам колко е лесно, след като го изпробвах. Потенциалът с това е безкраен. Тук............>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m
7
би ти ви на практика оневиниха Иванчева , преди 3 -4 месеца като буквално влязоха при тях в домовете на Иванчева и другата крадла , викаха майка да говори по телевизията и плюеха , Иванчева и Биляна плюеха по длъжностни лица , по прокурори ,плюеха по държава и институции , а Миролюба Бенатова преди време представи оня бандита Сумиста по нейното предаване за изглаждане и оневиняване на бандити, Бенатова представи цар Киро и жена му като ЖЕРТВИ .. това е би ти ви ...ТОВА НЕ Е ТЕЛЕВИЗИЯ..
8
БСТ на БСП ИВАНЧЕВА СКОРО Я ДАВАХА КАК ПЛЮЕ ПО ДЛЪЖНОСТНИ ЛИЦА И ПОСОЧВА ВРАГОВЕ , ТАКА ЧЕ БСП И ТЕ ЗАЩИТАВАТ ИВАНЧЕВА ...и друго забравих ....помните ли как БИ ТИ ВИ облъчваха непросветени зрители със фразата “ ИСТИНАТА Е ВЪПРОС НА ГЛЕДНА ТОЧКА “....Ето така манипулираха ниско просветените и хората със низши потребности..
9
Какви новини да гледаме ,като БТВ БНТ Нова си пишат новините в една канцелария .Погнусен съм .Прости и нахални журналисти .За това по интернет чета точните новинарски по ПИК
10
За това ли си толкова умен ???
11
БРАВО! Право в целта!
12
А БЕНАТОВА, СВ.ИВАНОВЦИ, В.НИКОЛАЕВЦИ СА ВСИЧКИ ПЛАТЕНИ ЖУРНАЛЯ.ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА МАДАВ В.- В. ВЕЛЕВА- ХОНОРАРА И ДА НЕ ПЛЮЕ ПО НЯКОЙ ПОЛИТИК Е 30 000 ЛЕВА. ВИЖТЕ ИМ НА ВСИЧКИ ИМОТИТЕ, ТЕ СА МНОГО ПО-СКЪПИ ОТ ТЕЗИ НА ПОЛИТИЦИТЕ !!!
13
mleeeeee taia ot liavo mnogo grosna be -koia e tia--da ne bi da e sozialiska -kajete mi da snam
14
Некой тук завижда! А защо тебе те търпят в тази медиа си знаеш сама.
15
Ба аааа . Сбирщина от помияри , ба.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за президент на България?
Общо гласували: 13795
архив

Шахматистът Пешо излезе с приятелката си Мими в парка. Неочаквано ги нападнаха хулигани. Пешо, без да трепне, светкавично оцени ситуацията и жертва царицата.

няма нови новини
Днес: 130
hot
най-четени новини в момента
сега
2913
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Министър Младен Маринов с ексклузивен коментар за щетите от летните бедствия
x
САМО В ПИК: Хороскопът на топ астроложката Алена - ето как започва новата седмица за зодиите
x