Медиците от болницата в Белоградчик излизат на протест

Региони

Медиците от болницата в Белоградчик излизат на протест

7949
на 17.09.2023
Медиците от болницата в Белоградчик излизат на протест
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

В 7:30 часа на 18 септември работещите в МБАЛ "Проф. Георги Златарски" в Белоградчик ще излязат на протест пред болницата.

препоръчано

Според медиците твърденията на кмета на Община Белоградчик Борис Николов в медиите за липса на законово основание за превеждане на пари към лечебното заведение не отговарят на истината.

"Има поне два начина това да се случи и те са регламентирани в законодателството", смятат те.

"По-рано днес кметът съобщи в национален ефир, че Общината няма пари и законово основание за финансиране на лечебното заведение. Настояваме да покаже писмата, с които, по негови думи, Министерството на здравеопазването и Министерството на финансите са му забранили да спаси общинската болница.

След днешните медийни изказвания на кмета, че пари няма, а дори и да имаше, няма как да се преведат за покриване на дълговете, кредиторът се отказа да преговаря с кмета на Община Белоградчик, което практически означава, че ще се пристъпи към опис и изземване на апаратурата, леглата и друго имущество, ако до вторник не се намери спешно решение за излизане от ситуацията“, възмущават се медиците.

"Не е вярно и твърдението, че Общината няма пари, защото на общинските служители са раздадени бонуси на обща стойност 240 000 лв. За чиновници може, за лекари не може", коментира по-рано днес кардиологът Георги Николов, който припомни, че от месеци не са получавали заплати.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО) Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК